Program SFere u prosincu

Posted on 06.12.2016. | 0 comments

programsfere_prosinacthumb2Jesmo li  pretjerali s blagdanskim duhom? Nakon prošlogodišnjeg staloženog prosinca bez previše forsiranja Božića, ove nam se godine možda omakla proslava više… Ili dvije.

Ma kog je briga, bit će veselo!

Prva veselica je obilježavanje Međunarodnog dana volontera, povodom kojeg smo organizirali neka iznenađenja i popust na članarinu (koja je i ovako najpovoljnija pogodba u gradu). Svi su jednako dobrodošli, bez obzira na staž ili iskustvo s volontiranjem i SF-om, a ako prežive odbor za doček, neće im teško pasti nikakav budući zadatak.

Slijedi tradicionalna radionica izrade ultragikovskih blagdanskih ukrasa, s malo ranijim terminom nego li prijašnjih godina. Zašto ranijem? Jer utorak poslije imamo proslavu koja uključuje i korištenje svih tih ukrasa za kićenje Trifid… hmmm… prigodne biljke koja sigurno neće nikog pojesti niti se odšetati na ulicu usred večeri.

Nastavlja se i literarna radionica SFerini anonimni skribomani. Ovim terminom završava prvi krug koji je postavio problematični zadatak bizarne kombinacije junakinje i mjesta radnje, kao i fakultativni  zadatak priče od 100 riječi. Svratite i pridružite nam se u pisanju sljedeće priče.

Za mali odmor od klope, zamatanja poklona i maratona nastavaka filma Sam u kući nudimo book club na kojem ćemo se pozabaviti izvjesnim debeljuškastim djedicom, ali iz drugačijeg kuta od onog koji se redovno koristi u reklamama za Coca Colu. Čitat ćemo Strossovu novelu Overtime, smještenu u svijet Vešeraja (The Laundry Files), te Gaimanovu pjesmu Nicholas Was… Prigodno temi, teoretizirati ćemo i o tome kako zapravo funkcioniraju sobovi i sanjke, te kako djedica uspijeva obići svu djecu u jednoj noći. Čaroliju ne priznajemo kao odgovor; potrudite se malo i objasnite stvar znanstvenim metodama.

I kako nikad nije dovoljno rano za početke, počinjemo s prvim ozbiljnim pripremnim sastankom za SFeraKon 2018, jubilarni 40. po redu. Pa ako želite biti među prvima, evo vam izvrsne prilike.

Utorak, 6. 12.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak & Međunarodni dan volontera

 

Utorak, 13. 12.

  • 20:30 – 21:30 SFerakonski sastanak + SFeraKon 2018 (nije štamparska greška)
  • 20:00 – 22:00 Izrada ultragikovskih božićnih ukrasa

 

Utorak, 20. 12.

  • 20:00 – 22:00 Blagdanski tulum, uz (neeuklidsko) iće, (suprafluidno) piće i muziku, te ukrašavanje Biljke
  • 20:15 – 22:00 Igre na ploči (Stars are Right, Snow Tails, i što god se donee…)
  • 20:30 – 21:30 SFerini Anonimni Skribomani, literarna radionica

 

Utorak, 27. 12.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak, oporavak od blagdanske trpeze i priprema za novogodišnji šank
    • Rasprava o primjeni zakonia fizike na leteće sobove i sanjke
    • Igre na ploči
  • 21:00 – 22:00 SFerin Book club, drugi pogled na djedicu

 

Budite uvijek u toku s najnovijim vijestima i događanjima: