Program SFere u studenom

Posted on 04.11.2017. | 0 comments

Novi mjesec – nove aktivnosti! Izvan SFere, studeni je pun događanja; Interliber, InfoGamer, Zagreb film festival…

A u SFeri? Ovaj mjesec će imati okus filma. Počinje nam drugo izdanje SFerine scenarističke radionice, ovog puta ne samo uživo već i kao MOOC. Imat ćemo i svoj mini festival filmova, bacat će se kocke i glumiti uloge…

Za početak, vraća nam se SFenaristička radionica! U prošloj iteraciji SFerine scenarističke radionice izbacili smo nekoliko scenarija od kojih su dva prošla prvi krug HAVC-ovih natječaja. U ovoj iteraciji počinjemo ozbiljnim polugodišnjim putovanjem kroz koje će šest sudionika u radionici uživo naučiti osnove scenaristike i napisati scenarij, te ga možda i prodati producentima. No ovog puta svi koji požele mogu u radionici sudjelovati vlastitim ritmom preko online platforme Teachable! I ovu radionicu je osmislila i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.

Filmski štih će se nastaviti i s Misterioznom gledaonicom kratkih filmova, u kojoj gledanjem i predlaganjem mogu sudjelovati svi prisutni, a ako vas više privlači sama izvedba uloga, Davor Kolenc održat će kratki uvod u igre uloga s Dungeons & Dragons avanturom za potpune početnike. Na uvodno predavanje su dobrodošli svi zainteresirani, ali ćemo igru koja slijedi zasad ograničiti na 6 igrača – početnika. D&D će se igrati po 5th Edition pravilima koja su izdana prije nekoliko godina i još uvijek je aktualna te svake godine izađe i poneka nova ekspanzija. Dungeon Master će biti Davor Kolenc, a detalje potražite na Facebooku.

U Book clubu dotle čitamo Hrvatske mitove i legende Vanje Spirina. Hrvatski mitovi su pomalo atipični za Spirina i njegov jedinstveni humor, ali su izvrsna početna točka za sve zainteresirane za starohrvatske legende. Uz sve to, možda vas na Book clubu dočeka i malo iznenađenje…

Studeni je inače mjesec za knjige; na Velesajmu se održava Interliber na kojem će i SFera biti prisutna preko Hangara 7. Sva SFerina izdanja možete pronaći na njihovom štandu 14F, u 6. paviljonu, a kod njih možete pronaći još mnoge knjige (The Expanse!), strip albume (Metabaruni!), majice i mnoge ostale zanimljivosti.

Par tjedana kasnije, održat će se i InfoGamer, na kojem ćete nas također naći, uglavnom kao posjetitelje.

 

Utorak, 07. 11.

    • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak & planovi za Interliber i čerečenje trenutnog TV SF programa
    • 20:00 – 22:00 SFerina scenaristička radionica (vodi: Irena Krčelić)

 

Tjedan 7. 11. – 12.11.  Sudjelovanje na Interliberu

 

Utorak, 14. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i klađenje na božićne filmske hitova
  • 20:00 – 22:00  Misteriozna gledaonica kratkih filmova (vodi: Mirko Karas)

 

Utorak, 21. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i klađenje na critical hitove (vidi D&D u paraleli)
  • 20:00 – 22:00 D&D intro (vodi: Davor Kolenc)
  • 20:00 – 22:00 SFerina scenaristička radionica (vodi: Irena Krčelić)

 

Tjedan 21. 11. – 26.11.  Sudjelovanje na InfoGameru

 

Utorak, 28. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i vidanje žuljeva nakon svih sajmova i festivala i zatišje pred buru
  • 20:45 – 21:45 SFerin Book Club – Vanja Spirin: Hrvatski mitovi i legende (vodi: Davor Kolenc)