Horror i SF na Human Rights Film Festivalu

Posted on 07.12.2006. | 0 comments

U petak, 8. prosinca, u Kinu SC-a, u 22:30 bit će prikazan, u sklopu Human rights film festivala, jednosatni film Homecoming koji je režirao Joe Dante, redatelj kojeg pamtimo po Gremlinima 1 i 2, Inner spaceu, ali i kultnim filmovima Piranha i The Howling.

Homecoming se uklopio u ovaj festival kao anti-ratni horror. Naime, u filmu koji je opisan kao “spoj političkog skeča iz Saturday Night Live i filma Shaun of the Dead“, zombiji su američki vojnici poginuli u Iraku i njihova je misija glasovati na nadolazećim izborima kako bi osigurali obustavu rata.

Film je u biti šesta epizoda hvaljene američke TV serije Masters of Horror koja je krenula prošle godine. Zamišljena kao svojevrsna antologija horrora, serija donosi 13 epizoda po sezoni, a svaka je epizoda kratki šezdesetminutni film u režiji nekog poznatog redatelja horor filmova, poput Johna Carpentera.

Američki je ABC ove godine najavio da radi i na seriji Masters of Science Fiction koja bi se radila po istom principu. Među prvim epizodama Masters of Science Fiction najavljene su adaptacije priča Robert A. Heinleina, Harlan Ellisona, John Kessela, Jonathan Fasta i Walter Mosleya, a među redateljima se našao i Star Trekov Jonathan Frakes.

U subotu, 9. prosinca, i opet u kinu SC-a, od 21:00 je projekcija filma A Scanner Darkly snimljenog po romanu Philipa K. Dicka. Richard Linklater je napisao scenarij i režirao ovaj animirano-igrani film, a u njemu glume Keanu Reeves, Winona Ryder, Woody Harrelson i Robert Downey, Jr.

Film je snimljen digitalno, a u animaciju je pretvoren pomoću Rotoshopa. Da ne spoilamo, reći ćemo samo da smo čuli da je izvrstan!