Vesele knjiške vijesti za kraj stare i početak nove godine

Posted on 31.12.2007. | 0 comments

Na stranicama Hrvatskog fantasy centra objavljena je top lista najboljih SF i fantasy djela objavljenih u Hrvatskoj u 2007. godini, na kojoj su se, između ostalih, našli: ovogodišnja sferakonska zbirka “Trinaesti krug bezdana”, zbirka “Bludućnost” i svima nam dobro znani Zoran Krušvar (koji je svoju prvu knjigu, “Najbolji na svijetu”, objavio u Biblioteci “SFera”) sa svojim romanom “Izvršitelji nauma Gospodnjeg”. Cijela lista izgleda ovako:

  1. Zoran Krušvar: “IZVRŠITELJI NAUMA GOSPODNJEG”
  2. J.R.R. Tolkien: “HURINOVA DJECA”
  3. Tad Williams: “SJENOVITA MEĐA”
  4. J.K.Rowling: “HARRY POTTER I DAROVI SMRTI”
  5. Neil Gaiman: “ZVJEZDANA PRAŠINA”
  6. Isaac Asimov: “FONDACIJA I ZEMLJA”
  7. Irena Rašeta (ur.): “BLUDUĆNOST”, zbirka SF pripovjedaka
  8. Tatjana Jambrišak (ur.) , Darko Vrban (ur.): “TRINAESTI KRUG BEZDANA”, zbirka hrvatske fantastike i SF-a
  9. Tad Williams: “PLAMENI ČOVJEK”
  10. Christie Golden: “GOSPODAR KLANOVA” 2

Iz Istre pak, stiže vesela vijest kako se u srijedu 2. siječnja 2008. godine na 250 prodajnih mjesta diljem Istre i Kvarnera, na kioscima, u trafikama, u supermarketima i svugdje drugdje gdje se prodaje Glas Istre, u prodaju pušta roman Danila Brozovića “Bojno polje Istra” u izdanju Naklade ZORO, a po cijeni od svega 39 kuna.

Danilo je također dobro poznati i nagrađivani autor, s već jednom objavljenom knjigom (zbirkom priča “Zeleno sunce, crna spora”, objavljenoj u Biblioteci “SFera”), poznat po svojim cyberpunk pričama. Ovoga puta će se Brozović predstaviti cyberpunk romanom čija se radnja događa pedesetak godina u budućnosti, u ozračju rata za otcjepljenje Istre od Hrvatske.

Roman “Bojno polje Istra” doživjet će i promotivnu turneju, o čemu više pročitajte ovdje.