Bočko tribjut

Posted on 14.10.2008. | 2 comments

Tijekom ljeta je izašla tvrdoukoričena kompilacija svima nam dobro znanog i dragog Bočka, pod naslovom “BOČKO – Dvadeset godina s nama”. Zabavne dogodovštine okruglog, zelenog “BuljoOkog Čudovišta” – kojeg je kao maskotu SFere 1976. godine smislio doajen hrvatskog SF fandoma Krsto A. MažuranićDarko Macan je uobličio u strip koji je najprije izlazio u Siriusu, a zatim i u Futuri.

Album košta 59 kuna, možete ga kupiti u Superknjižari ili ako se javite Macanu na mail. Ako se do sad niste susreli s Bočkom (?!?), ovdje možete pročitati besplatnih 8 stranica.

Međutim, loša je vijest kako Darko Macan prestaje crtati Bočka te ga predaje nekome drugome u ruke:

Mislim da je dvadeset godina bilo dosta. Lik nije moj, maskota je SFere, dosta sam ga pazio … red je da ga preuzme netko s više entuzijazma i upućenost u trenutačni SF. Jedan autor ili pisac i crtač u tandemu, svejedno. Zainteresirani neka se jave na mail, uzorci rada poželjni, u svemu uopće nema para, ali slava … slava je neizmjerna!

Na ovu tužnu vijest neki su reagirali sa suzom u oku, neki nikako, a neki su napravili tribjut – ovo potonje je učinio Peter Dobaj, član slovenskog Društva ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije Prizma, koji za glasilo Društva Neskončnost crta popularni strip. Kako tribjut izgleda, možete vidjeti ovdje.