NOSF magazin, dvobroj 26/27

Posted on 24.03.2008. | 0 comments

NOSF naslovnicaObjavljen je novi NOSF magazin, besplatni online časopis u PDF formatu za sve ljubitelje znanstvene fantastike i fantastike, kojeg možete downloadati ovdje. Najnovija doza NOSF magazina dolazi u dvobroju: na četrdeset stranica moći ćete uživati u dva bloka fikcije. Jedan, koji donosi četiri priče mladih domaćih autora, birala je gošća urednica, Ivana Delač Horvatinčić, ovogodišnja pobjednica Istrakonskog natječaja za najbolju minijaturu.

Još dvije priče, jednu pjesmu i jednu poemu slavnog Darka Macana za ovaj dvobroj NOSF magazina odabrala je glavna urednica Irena Rašeta.

Magazinski dio donosi nastavak specijala o robotima, s člancima o robotskoj tehnologiji koja zaista postoji te o problemima samosvijesti strojeva. Uz to se, kao i inače, u NOSF magazinu možete informirati o žanrovskim filmovima, nadolazećim i trenutnim, kao i o SF serijama na hrvatskoj televiziji.

Naravno, pisana je riječ na kraju svega nezaobilazna, te vam donosimo i recenziju domaće zbirke horor pripovijetki “Zagrob”, dok za ljubitelje kombinacije teksta i slike imamo slatki tekst o SF stripovima.

Kako se izlaženje dvobroja poklopilo sa smrću Sir Arthura C. Clarkea, u NOSF magazinu planiraju učiniti nešto njemu u čast. Što točno, možete vidjeti ovdje.

Do tada – čitajte znanstvenu fantastiku i čitajte o znanstvenoj fantastici!