Invazija SFeraša na Briljanteen

Posted on 25.01.2008. | 1 comment

bteenU proljeće 2007. u Briljanteenu su gostovali SFeraši Žarko Radulović i Irena Rašeta, te o cyberpunku, Brucu Sterlingu i cyberkulturi općenito obrazovali mlade i one ne-tako-mlade koji subotnja jutra provode uz jedini otkačeni HTV-ov program.

SFerina se dopredsjednica izgleda HTV-om mladom timu jako svidjela, jer su je pozvali ponovo. Tako će sutra, u subotu, 26. siječnja, Irena Rašeta i počasni član SFere i višestruki dobitnik nagrade SFERA, Zoran Krušvar gostovati u HTV-ovoj emisiji Brijanteen gdje će predstaviti hrvatsku znanstvenofantastičnu književnost s posebnim naglaskom na Krušvarove Izvršitelje nauma gospodnjeg i NOSF portal, te hrvatske SF konvencije.

Također, koliko dobro nekim SFerašima leže humor u kombinaciji s filmskom umjetnošću moći ćete premijerno pogledati u istom ovom Briljanteen. Naime, pomaknuti južnjački tim zvan Desna Deva, koju pokreće SFerin mladi i talentirani član Nikola Kuprešanin, a koja se na hrvatskom webu proslavila izvrsnim humorističnim predizbornim sketchevima na YouTube-u, postaje “kućna humoristična družina” Briljanteena u sklopu kojega će se prikazivati njihova serija skečeva pod nazivom Sketchbox.

Dakle, budite dobri, lijepi i pametni i ne propustite sutrašnji Briljanteen u subotu u 11:10 na HTV2.