Večeras: Zagrijavanje!

Posted on 23.05.2008. | 0 comments

Dragi te poštovani,

Ono što na Zagrijavanju nismo imali nikada (pored svih onih fantastičnih pisaca koji su gostovali) su pisci fantasyja!

Čast mi je dakle i zadovoljstvo najaviti da će u petak, 23. svibnja 2008. u 19.30 h u knjižnici Bogdan Ogrizović biti predstavljena godišnja zbirka domaćeg fantasyja “Zmajev zlatni svitak”, a govorit će se i o puno drugih lijepih stvari: o nagradi SFERA, pisanju fantasyja i SFa, njihovim podžanrovima, te naravno – o likovima i djelima naše fantasy i SF reprezentacije, koju u petak čine:

  • Irena Rašeta (Zagreb, 1978.), objavljivala u sferakonskim i istrakonskim zbirkama, magazinu NOSF, studentskom književnom časopisu “Ka/Os” te zbirci “Blog priče”. Godine 2003. osvojila je drugu nagradu na natječaju Karlovačkog književnog kruga. Osim što se svakodnevno bavi uređivanjem SF portala i magazina NOSF, uredila je i dvije zbirke priča “Blog.SF” i “Bludućnost”. Prevodi sa španjolskog jezika, španjolski i predaje, te piše za magazin “Plan B”. Dopredsjednica je društvaSFera.
  • Ivana Delač Horvatinčić, rođena 1983. u Zagrebu, živjela u Karlovcu odakle se ponovno vratila u Zagreb, završila psihologiju na Filozofskom fakultetu, udana, zaposlena kao psiholog u jednoj maloj firmi, piše, snima kojekakve amaterske spotove i sl., piše blog. Ovogodišnja je dobitnica nagrade SFERA za kratku priču “Post Mortem” iz zbirke “Priče o hrvatskim bogovima”.
  • Nikola Kuprešanin, trenutno piše diplomski na geodetskom fakultetu, smjer kartografija. Dosad objavljivao nekoliko priča, feljtona i putopisa u raznim časopisima. Osnivač i član skupine Desna Deva, potpisao nekoliko scenarija dokumentarnih filmova, snimao dokumentarne priloge i skečeve za HRT i OTV. Ovogodišnji je dobitnik nagrade SFERA za priču “Karakuri ningyo” (NOSF magazin br. 25).
  • David Kelečić, dolazi nam iz Jastrebarskog, student je treće godine Ekonomskog fakulteta. Sudjeluje u natječajima domaće književnosti SF-a i fantasya već više od dvije godine. U slobodno vrijeme se također bavi sviranjem didgeridooa i žongliranjem. Poznat je po svojim humorističkim žanrovskim pričama.
  • Dario Rukavina, rođen je 1972. godine u Zagrebu. Diplomirao na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu. Pod izlikom velike želje da objavi priču u Siriusu, u slobodno vrijeme buši crvotočine u vremensko prostornom kontinuumu s nadom da će ispasti tamo negdje potkraj osamdesetih, no pravi razlog je da stigne na maturalni ples svoje današnje žene kako bi odmjerenim krošeom prekinuo njen ples s nekim šminkerom sa Šalate. Autor je nekoliko knjiga, finalist i dobitnik brojnih književnih nagrada te nagrade SFERA za 2007. godinu.

Te jedna i jedina, spisateljica, urednica, a večeras i ko-moderatorica:

  • Tatjana Jambrišak, rođena u Zagrebu gdje uglavnom prevodi što joj daju. Piše blogove svakodnevno pa ih povremeno pretvara u zbirke. Objavljuje od 1995. godine gdje i što stigne, ponešto i na španjolskom jeziku u Argentini. Dobitnica je pet nagrada SFERA, tri za književnost, jedne za 3D ilustracije i ove godine za zbirku SF poezije “Slova iz snova”.

Dođite, ne propustite (i obavijestite zainteresiranu rodbinu, znance i prijatelje), fantastična večer je pred nama!

Roman Simić Bodrožić