Akcija za prikazivanje Stargatea i ostalih SF serija na HRT-u

Posted on 11.07.2009. | 1 comment

S Facebooka vam prenosimo akciju i peticiju za prikazivanje Stargatea i ostalih kvalitetnih SF serija na HRT-u, koje je pokrenuo SF Centar. Prije nekoliko dana na Prvom programu HRT-a započelo je repriziranje znanstveno-fantastične serije Zvjezdane Staze: Voyager, na radost velikog dijela poklonika SF-a kojima je ta serija predstavljala prvi susret s omiljenim žanrom. No, prosječan, manje upućen gledatelj mogao bi pomisliti kako se navedena serija po tko zna koji put reprizira zbog malenog izbora kvalitetnih serijala, dok je u stvarnosti potpuno suprotno.

oneill.jpgIzbor vrhunskih (i kultnih) SF serija zbilja je ogroman, a veliki dio njih nikada nije imao prilike doći do naših malih ekrana. Tu konkretno mislimo na sjajna Zvjezdana vrata (Stargate SG-1spin off filmskog hita iz 1994.), neponovljivi kultni Farscape, seriju koju kritika već godinama diže na pijedestal kao primjer vrhunske znanstvene fantastike, te Enterprise, posljednju TV inkarnaciju Zvjezdanih staza koja je na nacionalnoj televiziji doduše prikazivana, ali vrlo neredovito i u sramotnim terminima, a nerijetko je bila i gurnuta na HRT Plus, program koji je dostupan jako malenom postotku gledatelja i nije obuhvaćen TV pretplatom.

A svoj doprinos možete dati na slijedeće načine:

  1. Glasanjem u online peticiji koja će biti upućena na adresu HRT-a
  2. Slanjem mailova na adrese HRT-a: hrt(at)hrt.hr i program(at)hrt.hr
  3. Postanjem u slijedećim temama na HRT Forumu: Repriza Star Trek: Enterprisea i Originalne serije (TOS), Akcija za otkup Stargatea, Stargate, Battlestar Galactica, Farscape, Stargate SG-1
  4. Učlanjenjem u Facebook grupu posvećenu akciji i obavještavanjem vaših prijatelja na Facebooku o dotičnoj
  5. Otvaranjem tema na forumima koje posjećujete (uključeni i forumi koji se ne bave znastvenom fantastikom), a u svrhu obavještavanja o ovoj akciji
  6. Stavljanjem obavijesti o akciji na vaše osobne web stranice

Sve aktivnosti tek su početak jednog procesa, za koji se nadamo kako će nas dovesti do željenih ciljeva. Međutim, da bi akcija uspjela, svatko od nas treba dati svoj doprinos. Štoviše, pozivamo vas da nam se javite sa svojim idejama, prijedlozima i novim načinima odobrovoljavanja HRT-a na otkup i prikazivanje.

Izvor: NOSF