Borisu Švelu prva nagrada istrakonskog natječaja!

Posted on 19.03.2009. | 0 comments

svelBoris Švel, dugogodišnji aktivni član SFere, urednik Parseka,  popularnog SFernog glasila, te nagrađivani SF pisac, s pričom “Razvod” osvojio je prvu nagradu ovogodišnjeg istrakonskog natječaja za kratku SF priču.

Ovo nije prvi puta da je Švel nagrađen u Istri  – njegova je priča “Razgovor u birtiji” 2006. godine na istrakonskom natječaju osvojila treću nagradu te je objavljenja u zbirci “Sami na svijetu”.

Štoviše, ovo je drugi puta uzastupno, a četvrti puta ukupno, da član SFere osvaja prvu nagradu na istrakonskom natječaju. Naime, prošle je godine prvu nagradu odnijela SFerina predsjednica žirija za SFERICE, Ivana D. Horvatinčić, s pričom “Reminiscencije oženjenog vilenjaka”,  dok je 2004. godine  Bojan Sudarević istu osvojio s “Mona Lisom”. Godinu dana kasnije čak su se dvije priče SFeraša našle među nagrađenima: priča “Preko Kalavalahalatine” Darka Macana osvojila je prvu, a “U fazi” Dalibora Perkovića drugu nagradu.

Poznata SF spisateljica i SFerašica Milena Benini osvojila je ove godine pak jednu od najzgodnijih nagrada koju pisac može osvojiti na hrvatskoj književnoj sceni – onu koja se sastoji od pršuta, odnosno posebnu nagradu istrakonskog natječaja za istarsku temu – za priču “Prva koluna Margulje Krsnice”.  Nakon Slavonke Vedrane Trlek, Milena je druga autorica ikad koja je osvojila ovu nagradu, a da nije iz Istre!

Nagrade će biti svečano dodijeljene u subotu 21. 03. 2009. u sklopu konvencije Istrakon, a priče će se, naravno, naći u istrakonskoj zbirci “Treća stvarnost”.

Na desetom jubilarnom Istrakonu, koji se održava od 20. do 22. 03. 2009. u Pazinu, SFeru možete potražiti na njenom štandu, a SFeraše među publikom te tradicionalno i među predavačima: