Izložba radova Tatjane Jambrišak i retrospektiva SFeraKonskih plakata

Posted on 22.02.2009. | 0 comments

U ponedjeljak, 23. 02. 2009, u 19:00h, SFera i Zagrebački Foto-Kino Savez pozivaju vas na otvorenje izložbe radova Tatjane Jambrišak i restrospektivu plakata SFeraKona. (Trg žrtava fašizma 14, Zagreb)

Tatjana Jambrišak nagrađivana je SF autorica i dugogodišnja urednica SFeraKonske zbirke, a likovnošću se počela baviti prije 10 godina.

Njezini znanstvenofantastilčni likovni radovi izloženi na ovoj izložbi nastali su u periodu od 2002. do 2007. godine, a neki od njih izlagani su već ranije. Jambrišak je ovo treća izložba likovnih radova izrađenih u programima 3D Studio Max, Poser, Bryce 3D i Photoshop. Spojivši slike i tekst na internet stranici www.tatjana.ws, Jambrišak je stvorila umjetnički koncept koji je nagrađen je nagradom SFERA.

SFeraKonski plakat okosnica je reklame za najstariju i najugledniju znanstvenofantastičnu konvenciju u ovom dijelu Europe, SFeraKon. Konvenciju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba. Kako je ta konvencija prošle godine proslavila jubilarnih 30 godina, društvo SFera odlučilo je započeti godinu u kojoj će se od 24. do 26. travnja održati 31. po redu SFeraKon prigodnom restrospektivom SFeraKonskih plakata.