Lekt-SF-Ire: “Babilon” 17 Samuela R. Delanyja

Posted on 26.01.2009. | 0 comments

Sutra, u utorak, 27. 01. 2009., s početkom u 20 sati, održat će se Lekt-SF-Ire, SFerin book club na kojem se će se diskutirati o knjizi “Babilon 17” američkog pisca Samuela R. Delanyja.

Punim imenom Samuel Ray Delany, Jr., ovaj njujorčanin napisao je niz nagrađivanih i kritički hvaljenih romana, poput Babilona 17, The Einstein Intersection, Nova, Hogg i Dhalgren. Za Babilon 17 davne 1966 je osvojio naradu Nebula. Inače, Delany od 2001. godine predaje engleski jezik i kreativno pisanje na sveučilištu  Temple University u Philadelphiji.

U fandomu je poznat kao izvrstan pisac, u akademskom svijetu je kao književni kritičar, a u SFeri kao lik iz vrlo, vrlo zabavnih anegdota jednog od SFeraKonskih počasnih gostiju, Michaela Swanwicka. A kakvih točno, ostavljamo za Lekt-SF-Ire.

I na kraju za one koji još uvijek ne znaju:

Lekt-SF-Ire je književni klub kojeg organizira društvo SFera, a kojem je cilj dugogodišnje (da ne kažemo starije) SF fanove potaknuti da čitaju noviju produkciju, a nove i mlađe podučiti nezaobilaznim SF klasicima. U mjesečnom će se ritmu, tako, izmjenjivati klasici s novitetima, a krajem mjeseca će se u SFerinim prostorijama organizirati druženje i diskutiranje o pročitanim knjigama. Klub (pred)vodi Irena Rašeta, trajat će dokle god bude zainteresiranih čitatelja, a pridružit mu se mogu svi članovi SFere i oni koji to žele postati.