SFera u Profilu: „Zvijeri plišane“ i dječji horor u Hrvata

Posted on 18.03.2009. | 0 comments

ZAGREB, 17. 03. 2009.– U četvrtak, 19. 03. 2009, u 19h, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na književnu tribinu SFera u Profilu. (Bogovićeva 7, Zagreb). Ovog mjeseca tribina je posvećena romanu „Zvijeri plišane“ i hororu za djecu u Hrvatskoj, a sudjeluju Zoran Krušvar, Ivana D. Horvatinčić i Ana Đokić.

Riječki autor Zoran Krušvar nagrađivani je SF pisac kojem su „Zvijeri plišane“ prvi roman za djecu, no ne i prvi horor roman. Naime, Krušvar je prošle godine nagrađen je nagradom SFERA za multimedijalni projekt „Izvršitelji nauma gospodnjega“ (www.izvrsitelji.com), prvi hrvatski roman koji je imao svoj spot na You Tubeu. Tradiciju stvaranja video spotova i pjesama Krušvar je nastavio i s romanom „Zvijeri plišane“, o čemu će na tribini govoriti Ivana D. Horvatinčić koja je sudjelovala u oblikovanju multimedije za oba romana.

Ivana D. Horvatinčić je mlada SF spisateljica koja je 2008. godine osvojila i nagradu SFERA i prvu nagradu na Istrakonskom natječaju za SF priče te velika zaljubljenica u horor, čiji će horor roman za djecu uskoro izaći kod Knjige u centru, kao peti u nizu od horor romana za djecu tog nakladnika.

Ana Đokić, poznata spisateljica za djecu i jedna od utemeljitela Knjige u centru će, u ime nakladnika, govoriti o tome kako i zašto su se odlučili na ovaj nesvakidašnji potez objavljivanja horora za djecu te kakve specifičnosti ima taj u svijetu vrlo popularni žanr za djecu.

Dođite na SFeru u Profilu i saznajte kakve veze „Zvijeri plišane“ imaju s transrodnim, ima li mjesta horor u našoj dječjoj književnosti i kako se dobro zabaviti pjevajući pjesmice o plišanim životinjama!