SFera u Profilu: “Austrougarski steampunk“

Posted on 16.09.2009. | 0 comments

U četvrtak, 17. 09. 2009., u 19h, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na multimedijalno predavanje Austrougarski steampunk koje će se održati u prostorijama Profil Megastorea (Bogovićeva 7, Zagreb).

Multimedijalnim predavanjem o steampunku, ovom sve popularnijem podžanru SF-a, ali s izrazito domaćim twistom, Boris Švel provest će vas stopama austropunka: od torpeda preko zračnog broda, lebdjelica i tenkova sve do helikoptera, raspravljajući putem o svim postojećim i mogućim domaćim odnosno austrougaraskim inačicama viktorijanskih tropa koji prožimaju steampunk na svjetskoj razini i odgovoriti na pitanje jesu li i naši prostori išta pridonijeli tehnološkom razvoju tijekom 19. i ranog 20. stoljeća? S posebnim naglaskom na hrvatske lude znanstvenike koje svjetski steampunk još uvijek nije otkrio, ali hrvatski SF pisci jesu!

Boris Švel je SF pisac, urednik SFerinog glasila Parsek i dugogodišnji član društva SFera. Pričom „Razvod” pobjedio na Istrakonskom natječaju za najbolju kratku priču 2009. godine. Voditeljica tribine je Mihaela Marija Perković.