Ubiq na Beokonu 2009!

Posted on 30.01.2009. | 0 comments

Ovaj vikend, od petka, 30. 01. do nedjelje 01. 02. u Domu omladine u Beogradu održava se srpska SF konvencija BEOKON 2009, koju organizira  „Lazar Komarčić“, beogradsko SF društvo.

U subotu, 31. 01., u 20 sati, Aleksandar Žiljak virtualno će gostovati na  na Beokonu 2009 gdje će predstaviti Ubiq, hrvatski časopis za znanstvenu fantastiku, čiji je urednik.  Žiljak je nagrađivani hrvatski SF pisac, u fandomu poznat po svojim dugačkim i zanimljivim predavanjima, između ostalih i po onima koja prethode kultnim filmskim klasicima u sklopu SFerinog programa SF Vintage. Akademskoj pak javnosti Žiljak je ponajprije poznat kao kourednik (s Tomislavom Šakićem, s kojim uređuje i Ubiq), Ad Astre – antologije hrvatske znanstvenofantasične novele 1976. – 2006.

No, Žiljak nije jedini hrvatski gost Beokona 2009. Već četvrtu godinu za redom u sklopu Beokona održava se i Festival srpskog filma fantastike (FSFF4), a ovogdišnji su gosti Beokona i Festivala tvorci varaždinskog Trash film festivala Jurica Hižak, Robert Borović i Tihomir Galevski. Također, na Beokonu će biti i prikazano oko tri sata filmova  s Trash film festivala nagrađivanih “Zlatnim motorkama”, kao i dokumentarac o prošlogodišnjem izdanju festivala.

Više o Beokonu, srpskom SF-u i srpskim SF nagradama saznajte ovdje.