Eurocon u Zagrebu?!!

Posted on 20.08.2010. | 0 comments

Slijedeći utorak u prostorijama SFere neće biti fanovskog sastanka ili misteriozne gledaonice filma. Razlog tome nije štrajk ili kataklizma, već potreba za lobiranjem u inozemstvu. Veći dio članova SFere odlazi u poljski gradić Cieszyn, gdje će se od 26.08. – 29.08. 2010. odvijati Eurocon, ove godine nazvan Tricon 2010, jer ga organiziraju udružene SF snage Poljske, Češke i Slovačke.

Što će SFera tamo? Pa, s obzirom da Olega ove godine nije bilo niti na jednoj konvenciji u Hrvata, vrijeme je da vidimo gdje se  on to skriva :-) A kad smo već tamo, onda ćemo se malo pozabaviti lobiranjem iz uvodne rečenice. Osim predstavljanja domaćih SF autora te rada udruge SFera će (udahnite duboko!!) objaviti kandidaturu za organizaciju Eurocona 2012. u Zagrebu! SFerin je glavni Eurokonski cilj čvršće povezati hrvatski i europski fandom, žanrovske autore, urednike SF časopisa i fanzina, a nadajmo se i izdavače.

Saznali smo da se za istu godinu kandidirao i London (Olympus/Eastercon), pa im sportski želimo puno sreće (trebat će im!).

Drž’te nam palčeve u petak, 27.08. u 18:00 sati, kad će predsjednica SFere, Petra Bulić,  objasniti zašto smo mi najbolji izbor. Detaljnije argumente provjerite na kandidacijskoj stranici.