SF Vintage: Tarantula (1955.)

Posted on 15.11.2010. | 0 comments

Nakon Stvorenja iz Crne lagune, kojeg smo gledali u veljači ove godine, A. Žiljak nam je za sutrašnju (16.11.2010.) projekciju SF Vintage klasika pripremio još jedan žanrovski filma redatelja Jacka Arnolda: Tarantula.

Filmski poster iz 1955.

Tarantula je snimljena godinu dana nakon Stvorenja, tj. 1955. te i dalje slovi za jedan od najboljih primjeraka SF filma o čudovištima (monster movie) odnosno big bug horror filma iz 50-ih.

Uz divovske kukce vidjet ćete tu dakako i neizostavni lik ludog znanstvenika (s još luđim izrazima lica!) koji gubi kontrolu nad eksperimentom. Ono što inače nećete imati prilike vidjeti u SF filmovima iz toga doba (osim ako se radi o Arnoldovim SF filmovima!) je mladi Clint Eastwood, koji je 1955. započeo svoju glumačku karijeru. Možda je upravo zahvaljujući ulozi u Tarantuli C. Eastwood zapamćen kao cool momak koji rješava problem?

Projekcija i predavanje održat će se u utorak16.11. u 21:00 sat u zamjenskim prostorijama društva SFera. Za sve koji ne mogu dočekati Žiljkovo predavanju i projekciju filma, predlažemo rješavanje kviza o BIG BUG filmova iz pedesetih.

Ulaz je besplatan!