SFera u Profilu: Predstavljanje 1. književne blog-turneje u Hrvatskoj

Posted on 19.01.2010. | 0 comments

blog-turnejaU srijedu, 20. siječnja 2010., u 19:00 sati, SFera i Profil Megastore pozivaju vas na multimedijsko predavanje – Prva književna blog turneja u Hrvatskojkoje će se održati u prostorijama Profil Megastorea (Bogovićeva 7, Zagreb).

Na prvom ovogodišnjem predavanju SFere u Profilu dvije mlade književnice Irena Rašeta i Ivana D. Horvatinčić, predstavit će novi koncept promocije knjiga u Hrvatskoj – prvu hrvatsku književnu blog turneju i ujedno prvu blog turneju u Hrvatskoj uopće.
Dvije spisateljice ovim projektom predstavit će svoje nove knjige, “Cabrón” (Rašeta) i “Pegazari” (D. Horvatinčić), a u tome će im pomoći urednica obje knjige, Tatjana Jambrišak.

Irena Rašeta je SF spisateljica, blogerica, urednica domaćeg SF portala i magazina NOSF, profesorica španjolskog jezika i dugogodišnja članica društva SFera. “Cabrón” je zbirka njenih najboljih 16 SF priča nastalih u posljednjih desetak godina na temu ljubavi, virtualne stvarnosti, čežnje za boljim životom i latinoameričkih motiva.

Ivana D. Horvatinčić je SF spisateljica, blogerica, profesorica psihologije te zaljubljenica u keltsku kulturu, vampire i Dosjee X. Romanom Pegazari ona otvara temu bullyinga, odnosno nasilja i osvete među djecom kroz naraciju prilagođenu upravo djeci. Protagonisti romana su jahači krilatih konja Pegazari koji žive u mitskoj zemlji Eponiji i pokušavaju vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda.