Tatjana Jambrišak u časopisu “Transcript”

Posted on 28.05.2010. | 0 comments

U 34. broju trojezičnog europskog internetskog časopisa Transcript, koji promiče književno stvaralaštvo „malih“ jezika Europe i predstavlja ih širokoj čitateljskoj publici na engleskom, njemačkom i francuskom jeziku, objavljen je intervju s Tatjanom Jambrišak, jednom od najznačajnijih i najaktivnijih domaćih SF spisateljica i aktivnom članicom udruge SFera.

Tatjana Jambrišak

Osim intervjua, u kojem Tatjana predstavlja i komentira svoj književni i prevoditeljski rad, buduće projekte te daje osvrt na rodnu raspodjelu u hrvatskom SF-u, časopis Transcript objavio je također njezine dvije pripovjetke: Bella proxima i Budna među zvijezdama.

Tatjana Jambrišak (1965.) prevoditeljica, pjesnikinja i žanrovska prozaistica te višestruka dobitnica nagrade SFERA (1996, 1998, 2002, 2003, 2008) objavljuje svoje radove od 1989. godine u žanrovskim časopisima (Futura, Alef) i zbirkama priča hrvatskih autora u izdanju SFere i Nove stvarnosti. Redovna je recenzentica i urednica godišnjih zbirki najboljih priča hrvatskih autora u izdanju SFere.