SF na Prvom hrvatskom festivalu knjiga

Posted on 17.05.2012. | 0 comments

Prvi hrvatski festival knjiga ove će se godine održati od 18. do 27. svibnja u čak četiri hrvatska grada (Osijek, Rijeka, Split i Zagreb) u knjižarama lanca Profil Mozaik. Posjetitelji će tijekom Festivala knjiga moći kupiti knjige s popustom od 20 do 70 % te imati prilike prisustvovati u više od 80 promocija u kojima sudjeluje preko stotinu hrvatskih pisaca, kritičara i zaljubljenika u knjige.

Tema ovogodišnjeg festivala je ‘Što čitaš?‘, a sama ideja je spajanje ljudi koji imaju žara, ljubavi i znanja o knjigama te žele podijeliti svoja iskustva čitanja i potaknuti druge. Svaki će festivalski dan imati svoju inačicu ovog programa, a jedan od njih je i neizostavna znanstvena fantastika.

Na promociji ŠTO ČITAŠ KAD ČITAŠ SF? bit će razgovora o izdanjima koje volimo, želimo, jednostavno čitamo kad se želimo upustiti u pustolovinu. Domaćin esefičnog razgovora bit će Damir Hoyka, poznati hrvatski fotograf, ljubitelj znanstvene fantastike te dobitnik prestižne SF nagrade SFera za najbolji roman (2010.) te SF nagrade čitatelja Artefakt (2010.), a jedna od gošći bit će i Tatjana Jambrišak, višestruka dobitnica nagrade SFera, prevoditeljica, pjesnikinja i prozaistica te dugogodišnja urednica SFeraKonskih zbirki.

Pozivamo vas da nam se pridružite na promociji ŠTO ČITAŠ KAD ČITAŠ SF? u Profil Megastoreu, u Bogovićevoj 7, u utorak, 22. svibnja 2012., od 18.30 do 19.30 sati.