SF u Booksi: Smak svijeta

Posted on 08.05.2012. | 0 comments

Nakon završetka najznačajnije Europske konvencije znanstvene-fantastike, Kontakt, koja se održala u Zagrebu od 26.04. – 29.04. i spojila 34. hrvatski SFeraKon i 34. službenu europsku konvenciju znanstvene-fantastike Eurocon ponovno se družimo u Booksi.

Pozivamo vas da nam se pridružite večeras, 08.05. u 19:00 sati na najnovijoj tribini znanstvene fantastike  SF u Booksi pod nazivom: Smak svijeta. Naziv je izabran prigodno, ne samo zbog godine 2012. godine i Majanskog kalendara, već i zbog naslova ovogodišnje 18. SFeraKonske zbirke priča Smak!, koju su dobili svi posjetitelji SFeraKona (tj. Eurocona). Osim predstavljanja zbirke bit će govora o temi katrastrofe u SF književnosti.

Gost tribine, najpoznatiji hrvatski alternativac i voditelj TV emisije Na rubu znanosti Krešimir Mišak, također je nagrađivani SF autor (zbirka priča Zvjezdani riffovi, 2005.). Krešimir će se dakle uhvatiti u koštac s najaktualnijom ovogodišnjom temom, a za a sve vas koji ste propustili Kontakt, podijeliti će svoje dojmove s konvencije, kao i sa prijašnjih SFeraKona, na kojima tradicionalno vodi dodjelu nagrada za najbolja SF ostvarenja. Krešimir Mišak će ujedno najaviti svoje prvo službeno gostovanje na SF konvenciji: on je počasni gost na sasvim novom konu znanstvene fantastike, Marsonikonu, koji će se održati 02. lipnja u Slavonskom brodu u organizaciji kluba Orion.