Dani tehničke kulture na Bundeku

Posted on 09.09.2013. | 0 comments

Dani tehničke kulture, redovna manifestacija koja predstavlja tehničku kulturu, njenu važnost i njene mogućnosti, kao i zajednice koje se njome bave, ove se godine održava na jezeru Bundek, u sklopu Bundekfesta. SFera će na Danima tehničke kulture sudjelovati  kao članica Zagrebačkog foto-kino saveza, predstavljajući onaj dio tehničke kulture, koji nas potiče da se prihvatimo  šarafa i lemilice – maštu i promišljanje promjena koje izazivaju nove tehnologije.

Gdje i kada nas možete naći?

Na Bundeku, u šatoru Zajednice tehničke kulture, od ponedjeljka 09.09. do četvrtka 12.09., od 17 do 20h.

A čime ćemo se baviti?

Predstavljanjem znanstvene fantastike i njenog značaja u tehničkoj kulturi, samog društva SFera i njenih djelatnosti i aktivnosti. Bit će predstavljena izdanja biblioteke SFera, SFeraKon te ostale konvencije u Hrvatskoj i širom svijeta na kojima smo imali prilike sudjelovati. Da ne ostane sve na teoriji, naći će se tu i najpraktičnija radionica, ona Grunfova (nekoliko njih!), a i literarna radionica posvećena promišljanju uzroka i posljedica primjene različitih tehnologija. Očekujte i panele uz kavu o aktualnim temama u fandomu i znanstvenoj fantastici, veliki kviz, SF igre na ploči te rasprave uz projekcije filmskih isječaka.

Naravno, bit će tu još mnogih drugih zanimljivih sitnica, a svi programi su prilagođeni i djeci, jer na njima sva ova naša tehnička kultura ostaje…