SFerin Book Club: Miles Vorkosigan

Posted on 11.11.2013. | 2 comments

S ovim je sve počelo

S ovim je sve počelo

Miles Vorkosigan, mali admiral, plaćenik, carski revizor, osoba koju bi svi koji ga znaju najradije strpali u top, a opet… Ovaj junak sage koja se u hrvatskim izdanjima rasteže preko čak četrnaest (14!) knjiga, uspio je u postati dovoljno popularan da njegova autorica Lois McMaster Bujold u hrvatskoj postane mainstream autor.

Iako je kod nas prisutan već dosta dugo, odlučili smo Milesa i njegove pustolovine pretresti u našem Book clubu iz nekoliko razloga. Prvo, iako je riječ o svemirskoj sapunici, drag nam je. Drugo, u posljednje vrijeme se (ponovno?) poteže pitanje ženskih likova i kako ih pisati. Kakvi su ženski likovi koji okružuju Milesa? Treće, Vor saga nije običan roman, već upravo saga koja prati Milesa od rođenja (a i prije), pa sve do, koliko je to za njega moguće, mirnog obiteljskog života na pragu četrdesetih. Kako se roman dakle nosi s razvojem lika, i kako ga, ako uopće to uspijeva održava svježim i zanimljivim?

Stoga, otpuhnite prašinu s tih pola metra knjiga na polici i pridružite se klubu. Nije bitno da li ste pročitali samo jednu knjigu o Milesu ili sve. Bit će vas zanimljivo čuti. Ako, pak, ne znate ništa o Vorovima, možda vas rasprava zaintrigira i navede da se upoznate s tom gospodom. U utorak 12.11., od 20:30 nadalje u prostorijama SFere, klub vas čeka…

BookClub

Dobro došli u klub. Ovo su pravila…

Post Scriptum:

Knjižnica polako dobija oblik… Zanima li vas? Vidimo se!