O’Žiljak vam predstavlja…

Posted on 29.10.2014. | 0 comments

Oziljak_ThumbSerija tribina O’Žiljak nastavlja se s predstavljanjem romana Poseidonia i zbirke priča Tajna grimiznog mora.

Aleksandar Žiljak, voditelj tribine i autor obiju knjiga, obećaje besramnu i bezobraznu samopromociju svojih novih naslova objavljenih u razmaku manjem od mjesec dana!

Oziljak_PosidoniaCover Poseidonia je drugi roman Aleksandra Žiljka, objavljen u izdanju Zagrebačke naklade. Ovaj steampunk roman, prvi tog podžanra u Hrvata, prati pustolovine dvije provalnice na samom kraju malo drugačijeg 19. stoljeća, dok na zagonetnoj divovskoj lađi pokušavaju spriječiti krvožednu svjetsku zavjeru. Roman je izrastao iz priče Der Eisendrache, objavljene u prošlogodišnjoj zbirci Priče o zmajevima, izdanoj za Festivalu fantastične književnosti, a koja je ovdje postala 2. poglavlje.

Istovremeno s romanom Poseidonia, u izdanju Naklade Semafora izlazi i zbirka kratkih priča Tajna Grimiznog mora. Niz je to od dvadesetak kratkih priča (do 6 autorskih kartica duljine), objavljenih u poznatom časopisu za tehničku kulturu ABC Tehnike. Uzbudljive pustolovine na dalekim svjetovima (a ponekad i na Zemlji) glavne su odlike tih pričica, namijenjenih prije svega mlađoj publici. 

Prisustvujte jedinstvenome događaju u hrvatskome SF-u, promociji čak dvije nove knjige Aleksandra Žiljka, jednog od najznačajnijih domaćih pisaca fantastične književnosti.

Samohvala? Svakako!

Neskromnost? Naravno!

Uostalom, zašto ne? Ako mogu političari, mogu i SF pisci! Mi barem imamo neke vizije budućnosti!

Pozvani ste, dođite!

Promocija će se održati u četvrtak, 30. 10. u 20 sati u Kulturnom klubu O’grada ( Trg siječanjskih žrtava 8, Zagreb)