Uspostavili smo Kontakt!

Posted on 14.02.2014. | 0 comments

KontaktOnline_CoverAntologija hrvatskog SF-a,  “Kontakt: An Anthology of Croatian SF ” prvotno objavljena 2012. godine povodom Eruopske konvencije znanstvene fantastike (Eurocona 2012) u Zagrebu, čiji su je sudionici dobili besplatno na poklon, pobudila je veliki interes strane (i domaće) žanrovske publike. Antologija nije bila u slobodnoj prodaji, no od ove godine Wizard’s Tower Press ju je predstavio u e-izdanju i svjetskoj publici.

Antologiju su uredili višestruko nagrađivana spisateljica, urednica i prevoditeljica Tatjana Jambrišak te poznati pisac i strip autor Darko Macan.  “Željeli smo predstaviti najbolje hrvatske žanrovske priče publici s engleskog govornog područja, namjera je bila predstaviti hrvatsku znanstvenu fantastiku i fantasy svijetu”, izjavio je Darko Macan.

Sve su priče prevedene na engleski, a mnogi objavljeni autori osvojili su hrvatske nacionalne žanrovske nagrade. Od dvanaest objavljenih priča, dvije su već dobile priznanja izvan Hrvatske. Priča Koridor Darka Macana pobijedila je na međunarodnom natječaju za kratke priče Lapis Histriae na kojem sudjeluju autori iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Crne Gore, a priča Svaki put kad se rastajemo Zorana Vlahovića bila je 2013. nominirana za Science Fiction and Fantasy Translation Award za najbolji prijevod u kategoriji kratke forme te je primila počasno priznanje.

 Vlasnica Wizard’s Tower Pressa, Cheryl Morgan, bila je oduševljena entuzijazam fandoma, dobrom organizacijom konvencije i naravno antologijom hrvatskih znanstveno-fantastičnih i fantasy autora, koju je ovim e- izdanjem željela približiti svijetskoj publici.
Njezine dojmove o antologiji možete pročiti na blogu Cheryl’s Mewsings.

 

Knjiga Kontakt: An Anthology of Croatian SF dostupna je za Kindle, a u standardnom epub formatu za ostale uređaje i računala u cijelome svijetu. Svoj primjerak možete nabaviti već sad putem knjižare Wizard’s Tower. Antologija će naknadno biti dostupna i u ostalim popularnim internetskim trgovinama. Za recenzentske primjerke javite se na: info@wizardstowerpress.com.