Aleksandar Žiljak dobio Zmaja Istrakona

Posted on 17.04.2016. | 0 comments

Aleksandru Žiljku, starom fandomskom vuk(odlak)u i SFerašu, na ovogodišnjem je Istrakonu dodijeljena nagrada Zmaj Istrakona koja se dodjeljuje pojedincima i institucijama koje su iznimno doprinijeli Istrakonu i njegovim programima.

Žiljak je redovit gost i Istrakona i Festivala fantastične književnosti u kojima sudjeluje od njihovih početaka privlačeći publiku svojim predavanjima. Kontinuirano objavljuje i u Istrakonskim i FFK zbirkama, a često ćete ga naći u okolici Pazina u foto safarijima.

Ziljak_Zmaj_IstrakonaDa, Istra i Žiljak se vole, i Zmaj je i ove godine došao u prave ruke. Svjedoci kažu da je kanula i pokoja suza radosnica…

Nisam se ovome nadao, i srdačno se zahvaljujem organizatorima Istrakona, ne samo na ovoj nagradi, već i na tome što me svake godine pozivaju i time me motiviraju da svaki put obradim neku intrigantnu temu.

(A. Ž. (53), Velika dvorana Spomen – doma u Pazinu)

Žiljak se ovime pridružio društvu zmajskih pastira Koradu Korloviću, Tajani Štasni i Davoru Horvatiću, ali i gradu Pazinu, Pučkom otvorenom učilištu te Radio-klubu Pazin.

Aleksandre, čestitamo na Zmaju i želimo ti još mnogo uspjeha!