Objavljeni dobitnici SFERICA 2016

Posted on 06.05.2016. | 0 comments

Nakon mnogo pregledanih i pročitanih radova, žiri je izdvojio najbolje i objavio ovogodišnje dobitnike SFERICA, nagrada pobjednicima godišnjeg SFerinog natječaja za djecu i mlade.

SFERICE su od milja nazvane po uzoru na nagradu SFERA i dodjeljuju se za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama. Iz pristiglih radova žiri bira one najbolje, a dodjela se odigrava na SFeraKonu, na svečanoj skupštini društva SFera, gdje se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA.

Nadamo se da popularna “pepeljara” im nekih zasluga u poticanje klinaca da nastave stvarati, jer se mnogi od njih kontinuirano javljaju na dječji natječaj iz godine u godinu,  a mnogi nastavljaju stvarati i nakon završetka škole.

SFERICE2015

Dobitnici SFERICA 2015 u trenutku svečanog poziranja

Ovogodišnji žiri je vodila Paula Borošak, i sama trostruka dobitnica SFERICE. Uz nju, u žiriju su sudjelovale Marija Anušić, studentica kroatistike i ilustratorica čiji radovi vas promatraju s naslovnica romana Vanje Spirina; Tea Križanec,  buduća profesorica koja upravo završava povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu i radi u Galeriji Klovićevi Dvori; Mojca BrenkoPuzak, knjižničarka; te Tamara Čaušević, studentica na VIST-u u Ljubljani.

Zahvaljujemo svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu, uz želju da ih čitamo i gledamo i u godinama koje nam dolaze.

Čestitamo i pobjednicima čija imena možete vidjeti na Rezultatima dječjeg natječaja za 2016, te vas sve pozivamo na svečanu skupštinu gdje će nagrade biti dodijeljene.

Sve nagrađene molimo da prouče Upute za preuzimanje nagrada.