Program SFere u listopadu

Posted on 04.10.2016. | 0 comments

programsferalistopad_thumbNismo ni sami sigurni kako, ali nakupilo nam se raznih Iberijskih SF ideja… Pa kad već idemo u tom smjeru, idemo do kraja (ili kao lišće, do dna)!

Listopad je postao potpuno posvećen Španjolskoj i Kataloniji! Fiksacija? Paaa…

Za početak, održat ćemo mali tečaj španjolskog jezika i izraza koji bi vas ili mogli uvaliti u nevolje ili ludi provod. Izbor hoćete li ih koristiti ili nećete prepuštamo vama. Mali tečaj će vam možda pomoći u  detaljima predavanja o Španjolskom SF-u: Rekonkisti koji smo morali prebaciti iz rujna u listopad… Ako vam se čini da su Španjolci slučajni prolaznici u SF-u, znajte da su o putovanju na Mjesec pisali još u 16. stoljeću; zatim se sjetite njihovih filmova i dođite saznati više o  španjolskom fandomu i španjolskoj fantastici.

Da utvrdimo gradivo, pobrinut će se Misteriozna gledaonica (ovog puta i tematska i iznenađujuća) i SFerin Book club u kojem čitamo priču španjolskog autora Rafaela Marina Mein Fuhrer (javite nam se da vam osiguramo primjerak preveden na hrvatski jezik!).

S druge strane, svi se slažu da je ovo previše Španjolske odjednom, pa ćemo se od svega odmoriti u Rijeci na Rikonu,  uz njihovog prvog počasnog gosta ikad, nizozemskog autora Thomasa Oldea Heuvelta, koji je također osvojio i prvog Huga ikad za prevedenu priču (2015. godine, The Day the World Turned Upside Down).

Također, ovog mjeseca počinjemo s novom rundom ozbiljnih literarnih radionica, na kojoj će polaznici u kontinuiranom mjesečnom ritmu pisati i raspravljati o napisanom. Više detalja  slijedi uskoro…

Osim toga, počele su i pripreme za SFeraKon. Malo, pomalo, okupljaju se ljudi i ideje, datum je već tu, i svi su se dobrodošli priključiti!

I naravno, uz sve to, razgovori ugodni, ozbiljni, neozbiljni; najbolje mjesto u gradu za SF utorkom!

Utorak, 4.10.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak: Što se čitucka i gleducka…
  • 20:45 – 22:00 Igre na ploči
  • 21:00 – 22:00 Mali tečaj nezgodnog španjolskog: Izrazi koji će vas uvaliti u nevolje…

 

Utorak, 11.10.

 

Vikend 14.10. – 16.10. – Sudjelovanje na Rikonu(Rijeka)

 

Utorak, 18.10.

  • 20:00 – 22:00  SFerakonski sastanak: Izvještaj i tračevi s Rikona
  • 20:15 – 21:00  SFerina Literarna Mučionica: Uvodno mučenje i prvi zadaci (Vodi: Mirko Karas)
  • 21:00 – 22:00 SFerin Book Club: Rafael Marin: Mein Fuhrer (Vodi: Irena Rašeta)

 

Utorak, 25.10.

  • 20:00 – 20:30  SFerakonski sastanak
  • 20:30 – 22:00  Misteriozna gledaonica (tematski, ajmo po Španjolcima do kraja)

Budite uvijek u toku s najnovijim vijestima i događanjima: