SFerina scenaristička radionica – druga klapa

Posted on 20.10.2017. | 0 comments

Osjećate li ikad, gledajući neku seriju, da bi vi to bolje napisali? Eto vam prilike!

Pokrećemo drugo izdanje SFerine scenarističke radionice tijekom koje će polaznici savladati osnove scenaristike i napisati scenarij za pilot epizodu SF TV serije. Radionica traje šest mjeseci i može joj se pristupiti uživo, u prostorijama SFere, ili online, u formatu samostalnog e-učenja.

SFenarističku radionicu osmislila je i vodi Irena Krčelić, samostalna umjetnica; dramaturginja i scenaristica.

Radionica počinje 7. studenog 2017. godine u prostorijama SFere  i održavat će se dva puta mjesečno, svaki drugi utorak od 20 do 22 sata.

Broj sudionika uživo je ograničen na šest osoba, a online verzija, osmišljena kao format samostalnog učenja uz praćenje video cjelina, nema ograničenog broja sudionika.

Za sudjelovanje na radionici u prostorijama SFere, potrebno je poslati sažetak (oko 500 riječi) vlastite ideje za scenarij prve epizode TV serije u žanru znanstvene fantastike, horora ili fantasya, te par rečenica o sebi na e-mail irena.krcelic (at) gmail.com. Rok za prijavu je  27. listopada 2017. godine.

Sudjelovanje u radionici je besplatno, a više detalja o radionici i kako se prijaviti na nju možete pronaći ovdje.

A dotad, čitajte, gledajte i pišite!

Prvo izdanje radionice, s fokusom na dugometražni igrani film, održano je  2014. i 2015. godine, pri čemu je troje od petoro redovitih polaznika uspješno napisalo scenarij za dugometražni igrani film, a dvije su polaznice (Mihaela Marija Perković i Zrinka Denić) osvojile i potporu za razvoj scenarija pri Hrvatskom audiovizualnom centru.