SFerin Book Club: Mi, mrtvi

Posted on 30.07.2018. | 0 comments

Alternativna povijest je zaguljena stvar… Prijelomna točka u prošlosti može rezultirati mnogim nepredviđenim posljedicama u sadašnjosti. Darko Macan i Igor Kordej su odlučili stvari još malo zakomplicirati zombijima svjesnih svog stanja. Rezultat?

Mi, mrtvi, dobitnik nagrade SFERA 2017. za najbolji strip.

Mi, Mrtvi je originalno objavljen u Francuskoj 2015, pod naslovom Nous, les morts (Delcourt), a u Hrvatskoj ga je, kao jednu knjigu, godinu dana kasnije izdala Fibra.

Premisa je jednostavna; Kuga koja je 1348 poharala Europu pobila je cijelu populaciju. Baš svakog. Problem je što mrtvi ustaju i nastavljaju svoj neživot. Šesto šezdeset i šest godina kasnije, dva najveća carstva su Han i Inke, dok se Istanbul nalazi na granici mrtvog kontinenta. Princ Inka polazi u ekspediciju prema izvoru mladosti u mitskim zemljama  s one strane istočnog oceana gdje ljudine umiru…

Macan i Kordej su već prokušani tim autora i crtača, koji su suradnju počeli s Tarzanom za kuću Dark Horse (A Tale of Mugabi, Tarzan/Carson of Venus). Radili su i na serijalu o Cableu, a i na jednoj priči iz 4 dijelnog serijala Chewbacca, zanimljivog zbog izbora imena koja se pojavljuju u različitim fanovskim kvizovima.

Trenutno rade za francusko tržište na westernu Marshall Bass, a Kordej se u međuvremenu toliko dopao Francuzima da je dobio titulu Viteza reda umjetnosti i književnosti…

Book club počinje u 8:45, pod ugodnom klimatiziranom temperaturom SFerinih prostorijama, svačim za gricnut (ali ne grickajte sudionike book cluba, molim!), i sokovima za osvježenje….

Idućeg mjeseca...

Dobitnik Huga i luzeri!