SFerin Book Club – s autorom: Ndanabova djeca

Posted on 24.11.2018. | 0 comments

Pauci se vraćaju u SFerin book club!

Ovog mjeseca čitamo Ndanabovu djecu, posljednji roman Aleksandra Žiljaka, smješten u blisku budućnost u kojoj se čovječanstvo oporavlja od jedne apokalipse istovremeno se boreći da zaustavi drugu.

Nova civilizacija koja se formira na ostacima stare, desetkovane smrtonosnim virusom, suočava se s opasnim čudovištima koja napadaju preostale gradove. Posljednja linija obrane su mladi piloti biomehaničkih paukova koji se osim s čudovištima suočavaju i sa samima sobom te svijetom kojeg štite.

Za one koji ne znaju (gdje ste prespavali sve ove godine?), Aleksandar Žiljak je ukratko; ilustrator, pisac, urednik, prevoditelj i konvencijski predavač iz Zagreba. Autor je više romana i zbirki priča, vjerojatno je najprevođeniji hrvatski SF autor, jedan od urednika antologije Ad Astra i časopisa UBIQ, i dobitnik 9 nagrada SFERA.

Žiljak je u svim dosadašnjim romanima stvorio jedinstvene svjetove i likove, pa niti Ndanabova djeca nisu izuzetak. U njemu će se naći i ljubitelji kaijua i post-apokaliptičari, teoretičari zavjera i oni koji ozbiljnije promišljaju rastakanje i formiranje civilizacija, kao i oni koji razmišljaju o ljudskoj prirodi.

U book clubu ćemo se pozabaviti temama romana i utjecajima koji su pripomogli njegovom stvaranju, uz sudjelovanje Aleksandra Žiljka! Evo rijetke prilike da točno saznate što je pjesnik htio reći! A i dobre prilike za potpis na knjizi! Vidimo se u prostorijama SFere.

Book club počinje u 20:45, ali slobodno dođite i ranije upoznati ljude i prelomiti s njima kekse. Na Kajzerici smo već od 20:00.

Idućeg mjeseca...

Canticle for Leibowitz (Hvalospjev Leibowitzu)  Waltera M. Millera Jr.!