Zadnji sastanak u 2018. I pokloni!

Posted on 16.12.2018. | 0 comments

U SF-u mi putujemo kroz vrijeme, a u stvarnosti vrijeme putuje kroz nas…

Nismo stigli ni odahnuti od 40. SFeraKona, a već nas je po čelu opalio kraj godine.

I eto nas. Posljednji SFerin utorak u 2018. je pred nama!

Nećemo se sad raspekmeziti i početi s reminiscencijama starih dobrih dana dobrih dana (za to imamo SFerosaure kad padnu u nostalgičnu fazu), nego udarnički odraditi pred-sferakonski sastančić o društvenim mrežama (pojavite se ako ste zainteresirani za temu!), a zatim slijedi neobavezna veselica!

Grunf je iz svoje radionice istovario pregršt materijala za izradu ultrageekovskih  božićnih ukrasa (Borgovske kocke su bile hit i među bakama!), bit će valjda nekih probnih kolača i keksića iz domaće radinosti, a bit će i grabeža za poklone!

Pa krenimo redom:

  • Ukrasi: Svatko želi osobni ukras za Božić, pa ako vam je mačka gurnula dosadašnjeg favorita s ruba stola, složite nešto jedinstveno. Zasad postoji jedna narudžba za Alderaan, ali prvo moramo potvrditi da se kombinacija prskalica, puslica, laserskog pokazivača i baruta uklapa u Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90, 29/94)
  • Iće i piće: Kao i uvijek, bit će svačega, a sudionicima predlažemo da donesu svoje konditorske eksperimente kako bi djed ipak dobio varijaciju vanilin kiflica, a ne napitak Dr. Jekylla.
  • POKLONI: U vječnom duhu piratstva (Mazni sve), Matrixa (Nema žlice… Ali zato ima poklona), Golluma (Što oni imaju u svojim džepsima?) i one stare Čuvaj se SFeraša i kad darove nose, i ove godine održavamo veliku tombolu/grabež/krađu poklona. Molimo sve koji dolaze da pripreme simbolični poklončić i zamotaju ga što prevarantskije i zavaravajuće mogu. Pravila makljaže objašnjavamo na licu mjesta.

Vidimo se ovog utorka, 18.12. i zatim sljedeće godine!