Objavljeni dobitnici SFERICA 2019

Posted on 01.05.2019. | 0 comments

Nakon višednevnog rada i mnogo teških odluka, žiri je napokon između mnoštva izvrsnih radova izdvojio one najbolje i objavio ovogodišnje dobitnike SFERICA, nagrada pobjednicima godišnjeg SFerinog natječaja za djecu i mlade.

SFERICE se dodjeljuju za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i  5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola. Iz pristiglih radova žiri bira one najbolje, a dodjela se odigrava na SFeraKonu, na svečanoj skupštini društva SFera, gdje se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA. SFERE su uzor SFERICAMA, koje su, od milja, i nazvane po njima.

Nadamo se da nagrada SFERA im nekih zasluga u poticanje klinaca da nastave stvarati, jer se mnogi od njih kontinuirano javljaju na dječji natječaj iz godine u godinu,  a mnogi nastavljaju stvarati i nakon završetka škole.

Nagrađeni likovni radovi će, kao i svake godine, biti izloženi na ovogodišnjem SFeraKonu, dok će prvonagrađeni literarni radovi biti objavljeni u specijalnom izdanju SFerinog fanzina Parsek.

Ovogodišnji žiri vodila je Paola Brodej, studentica povijesti umjetnosti i nederlandistike, a u izboru najboljih radova su sudjelovali Tamara Čaušević kazališno – filmski vizažist, Ivan Kandrač, student povijesti umjetnosti i anglistike, Vanja Kranjčević, profesorica talijanskog i francuskog jezika, Ana Marija Lončargrafička dizajnerica i dobitnica nagrade SFERICA, Petar Mamić, student dizajna grafičkih proizvoda i dobitnik nagrade SFERICA,  Paula Muža, dizajnerica i dobitnica tri nagrade SFERICA, Hana Perinić, studentica kemijskog inženjerstva  i dobitnica tri nagrade SFERICA i Gabrijela Rogan studentica matematike  i dobitnica nagrade SFERICA.

Zahvaljujemo svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu, uz želju da ih čitamo i gledamo i u godinama koje nam dolaze.

Čestitamo i pobjednicima čija imena možete vidjeti na Rezultatima dječjeg natječaja za 2019, te vas sve pozivamo na svečanu skupštinu gdje će nagrade biti dodijeljene.

Sve nagrađene molimo da prouče Upute za preuzimanje nagrada.