Objavljeni dobitnici SFERICA 2020

Posted on 28.09.2020. | 0 comments

Kao prvo, željeli bismo se zahvaliti svima koji su u ovoj godini probili sve prepreke i sudjelovati u godišnjem SFerinom natječaju za djecu i mlade, te ih pohvaliti za strpljenje. Nakon pomicanja svih rokova zbog pandemije, vrijedni radovi stigli su do žirija koji je nakon višednevnog rada i mnogo teških odluka napokon između mnoštva izvrsnih izdvojio one najbolje, ovogodišnje dobitnike SFERICA.

SFERICE se dodjeljuju za najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i  5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola. Iz pristiglih radova žiri bira one najbolje, a dodjela se odigrava na SFeraKonu, na svečanoj skupštini društva SFera, gdje se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA. SFERE su uzor SFERICAMA, koje su, od milja, i nazvane po njima.

Nadamo se da nagrada SFERA im nekih zasluga u poticanje klinaca da nastave stvarati, jer se mnogi od njih kontinuirano javljaju na dječji natječaj iz godine u godinu,  a mnogi nastavljaju stvarati i nakon završetka škole.

Nagrađeni likovni radovi će, kao i svake godine, biti izloženi na ovogodišnjem SFeraKonu, koji će se ove godine zbog specifičnih uvjeta i sigurnosnih pravila održavati u alternativnom otvorenom prostoru parka Ribnjak, dok će prvonagrađeni literarni radovi biti objavljeni u specijalnom izdanju SFerinog fanzina Parsek.

Ovogodišnji žiri vodila je Paola Brodej, studentica povijesti umjetnosti i nederlandistike (dobitnica SFERICE), a u izboru najboljih radova su sudjelovali Jean Jerko Cukrov, profesor francuskog jezike i filozofije, Tamara Čaušević, informatičarka,  Ivan Kandrač, student povijesti umjetnosti i anglistike, Mirko Karas, dipl. ing. urednik fanzina Parsek i član žirija nagrade SFERA, Ana Marija Lončar, grafička dizajnerica (dobitnica SFERICE), Petar Mamić, student dizajna grafičkih proizvoda (dobitnik SFERICE), Paula Muža, dizajnerica, bivši voditelj žirija SFERICA (dobitnica tri SFERICE) i Bernarda Pintar, učiteljica razredne nastave.

Zahvaljujemo još jednom svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu, uz želju da ih čitamo i gledamo i u godinama koje nam dolaze.

Posebno se zahvaljujemo sponzorima, koji nam omogućuju nagraditi pobjednike:

Imena pobjednika objavljena su u Rezultatima dječjeg natječaja za 2020, a više detalja o dodjeli i preuzimanju nagrada obavijestit ćemo vas uskoro!