Program SFere u ožujku

Posted on 09.03.2020. | 0 comments

PREKID PROGRAMA!

Zbog trenutne situacije s epidemijom COVID-19, odlučili smo savjesno provesti društveno distanciranje i odgoditi fizičke sastanke za ovaj mjesec.

Pošto smo ipak društvena bića, pokušat ćemo organizirati on-line kanal za sastanak kako bismo se svi mogli naći u virtualu, gdje fizički virusi nisu problem… Pratite nas na društvenim mrežama za daljnje informacije i upute gdje se priključiti.

Dugi ožujak ima pet utoraka. Otvara konvencijsku sezonu šestim FantaSTikonom u Splitu, čita se Tolkien, planira se SFeraKon, pišu se priče…

Kad ćemo li sve to stići?

Započnimo odmah sa FantaSTikonom koji se održava od 13. do 15. 3. na Splitskom FESB-u. Ove godine će se posebna pažnja posvetiti podmorju i Italiji, pa su shodno tome počasni gosti talijanski autor Francesco Verso i prof. dr. sc. Jakov Dulčić, ihtiolog i ribarstveni biolog. Da ne bi sve ostalo na teoriji, kao poseban gost će sudjelovati i Udruga podvodnih aktivnosti Rostrum iz Splita.

Što se nas tiče,  42. SFeraKon počinje za dva mjeseca i naravno da se neće organizirati sam od sebe, kao  što neki misle (misle i da smo korporacija koja si isplaćuje plaće i bonuse… Toliko o definiciji riječi “volonter” u rječniku). Ako se želite pridružiti organizaciji, još uvijek ima vremena, pa se slobodno ubacite! Kao i obično, ako samo želite mirno mjesto za svađanje o SF-u, i dalje ste dobrodošli za ne-SFeraKonski dio stola…

Nakon veljačinog Roundrobina održat ćemo još jednu jednočinsku literarnu radionicu. Ovoga puta ćemo raditi na suradnji i improvizaciji i stvarati zajedničke priče kroz igru Once Upon the Time. Zašto pripovjedamo kroz igru? Zato jer je zabavno!

Vraća nam se još jedna literarna radionica, SFerin inkubator! Cilj ove radionice je autorima koji nikako da sjednu završiti priču osigurati što im treba. Vrijeme, prostor, kavu i supisnike s kojima mogu nabacivati i provjeravati ideje. Ovaj ciklus inkubatora doslovce pogoni Kavantura, koja osigurava kafce i sredstva za njihovu proizvodnju!

Vraća nam se i čitanje! Povodom Dana čitanja Tolkiena u SFerinom Book clubu čitamo priču o Berenu i Lúthieni. Priča potječe iz nedovršene poeme The Lay of Leithian i ima nekoliko verzija, a konačnom pričom se smatra ona objavljena u Silmarillionu, čiji je centralni dio, a njeni odjeci se čuju i u Gospodaru prstenova. Ukratko, bez Berena i Lúthiene ne bi bilo ni veze vilenjaka i ljudi, niti rata za Silmaril, nit bi Valari došli konačno zaustaviti Morgotha…

Book club se neće održati baš na sam dan čitanja Tolkiena, već tjedan dana poslije, zadnjeg utorka u mjesecu. Zašto? Da imate dva dana kada možete čitati! (Iako ne vidimo zašto ne bi čitali baš svaki dan…)

A za travanjski Book club najavljujemo kratku priču Douglasa Adamsa The Private Life of Gengish Khan! Zašto? 42!

I što još reći? Ako zahladi, točimo čajeve i kavu! Ako zakuha, bit će i hladnijih tekućina! Vidimo se utorkom na Kajzerici!

 

Utorak, 3. 3.

  • 20:00 – 22:00 SFeraKonski sastanak! I grickanje zakašnjelih krafni, pokladnica, doughnuta…

 

Utorak, 10. 3.

  • 20:00 – 22:00 SFeraKonski sastanak! Čekamo vas!
  • 20:00 – 22:00 (ne)SFeraKonski kutić i pripreme za FantaSTikon

 

Vikend, 13. – 15. 3.

  • F a n t a S T i k o n   2 0 1 8   (FESB, Split)

 

Utorak, 17. 3.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i izvještaj s FantaSTikona
  • 20:30 – 21:45 Literarna radionica u jednom činu: pričoklepanje kroz igru Once Upon a Time
  • 20:00 – 22:00 SFerin inkubator

 

Utorak, 24. 3.

  • 20:00 – 22:00 SFeraKonski sastanak! Pretresanje bitnog!
  • 20:00 – 21:30 (ne)SFeraKonski kutić, u susret čitanju Tolkiena

 

Utorak, 31. 3.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak 
  • 20:45 – 21:45 SFerin Book Club: J.R.R TolkienBeren and Lúthien
  • 20:00 – 22:00 SFerin inkubator

 

SFerin Book Club za travanj!

Douglas Adams: The Private Life of Gengish Khan

( i ostale knjige, po želji ;) )

Budite uvijek u toku s najnovijim vijestima i događanjima: