SFeraKORon ante portas!

Posted on 05.05.2020. | 0 comments

Još je vrlo sitno dana ostalo do NE najvažnijeg, NE najvećeg nego JEDINOG SF događaja u Hrvatskoj u ovo doba godine! Prikovani za kauče, fotelje i naslonjače, san svakog introvertnog geeka, bližimo se savršenstvu: SF konvenciji za koju ne morate izaći iz vlastitog stana!

Ono čega se pribojavamo je da bi ovo moglo postati standard, ali nećemo sad o strahovima od budućnosti, zato krenimo s prvom najavom.

Kako sada stvari stoje (ako se opet nešto promijeni u zadnji tren, oprostite nam, okolnosti su izvanredne i radimo ovo prvi put), ako se ništa ne promijeni do vikenda, pripremljen je program za sve termine koliko bi inače trajao i sam SFeraKon! Dakle, “svečano otvaranje” u petak navečer s manje obaveznim programom u dugu proljetnu noć, dok nas ne istjeraju iz zgrade, zatim početak u subotu oko podneva s trajanjem do ponoći, a onda u nedjelju opet krećemo oko podneva pa sve do svečanog zatvaranja oko 20h!

Satnica je skoro gotova, a u pauzama (ili u vrijeme predavanja, jer što je SFeraK(OR)on bez preklapanja) naslućujemo da bi moglo doći do boardgameanja preko Boardgame Arene ili sustava Vassal! (Napomena: Vassal traži malo pripreme, instalaciju i slično pa, ako ste zainteresirani za to, pogledajte ovamo.)

Također, tokom cijele konvencije (a i prije) bit će otvoren Discord server za druženje, dopisivanje i audio nadvikivanje. Također, neki dijelovi programa će se održa(va)ti i tamo.

Stay tuned za više informacija! Karantena je tu, epidemija je tu, ali hej, čitate i gledate SF otkako znate za sebe, pripremali smo se za ovo godinama!