Objavljene teme za SFERICE 2021 – Čekamo vas!

Posted on 17.02.2021. | 0 comments

Kažu da je najbolje doba za zaljubljivanje u znanstvenu fantastiku negdje oko 12. godine života.

Mi smo to malo proširili na cijelu osnovnu (nikad nije prerano!) i srednju školu (niti poslije 12 nije prekasno!) i svake godine ih pozivamo na sudjelovanje u SFerinom literarnom i likovnom natječaju za djecu i mlade.

I tako već više od četvrt stoljeća, sakupljamo izvrsne priče, slike i skulpture, a u posljednjih nekoliko godina i filmove,  te najbolje nagrađujemo SFERICAMA!

Natječaj se održava u tri kategorije (1.-4. razred osnovne škole, 5.-8. razred osnovne škole, srednja škola), i svaka kategorija sadržava dvije likovne i dvije literarne teme. Uz literarne i likovne, srednje škole imaju i filmske teme.

Sve pristigle radove pažljivo razmatra i vrednuje SFerin žiri za dječje nagrade, a autoricama i autorima najboljih radova nagrade će biti dodijeljene na svečanoj Skupštini SFere, središnjem događaju najveće godišnje SF konvencije u Hrvatskoj, SFeraKona 2021. Na SFeraKonu će biti postavljena i izložba nagrađenih likovnih radova, dok će literarni radovi biti objavljeni u specijalnom izdanju Parseka, glasila društva SFera.

Svim natjecateljima želimo mnogo uspjeha i inspiracije, te jedva čekamo vidjeti njihove radove!

Pravila natječaja i ovogodišnje teme možete proučiti na sljedećim linkovima: