Program SFere u rujnu

Posted on 06.09.2021. | Comments Off on Program SFere u rujnu

Nekako nam se čini da je rujan razvio neku vrstu vremenske gravitacije; em nas je prebrzo izvukao iz ljeta, em je povukao i Rikon iz budućnosti.

Nećemo se žaliti, vikend u Rijeci je uvijek dobrodošao.

Preostali utorci su tu za Kajzericu i zabavu u SFeri!

Počet ćemo s laganim provjetravanjem u slobodnom stilu, uz ugodno druženje, te pretresanje omiljenih trenutaka Zvjezdanih staza. Sokovi su tu, a ako vam je već hladno imamo čaj i kavu. Ako budete dobri, naš podrumar će se možda sjetiti iznijeti i cider. I na kraju, čak i ako mračnjaci Tamne strane pokupe sve napolitanke bit će nečeg za pod zub da vam vrati energiju nakon dugog dana, i da vas možda održi budnim do 8. rujna 2021., 55. rođendana Zvjezdanih staza. Živjele dugo i berićetno! (Da, pričat ćemo i o tom prijevodu).

Nastavljamo s igrama na ploči i pripremama za Rikon koji se ove godine održava u ranijem terminu ne bi li preduhitrio eventualne nove valove i zatvaranja. Rikon se također spustio s Trsata u centar grada i održat će se u Art-kvartu “Benčić” i prostoru Dječje kuće.

Druga polovica rujna baca težište na književnost. Započet ćemo s novim krugom SFerine literarne radionica u kojima ćemo se posvetiti Biopunku, s neskrivenim ambicijama ispisivanja pripovijetke dostojne SFeraKonske zbirke. Radionica će se održavati u prostorijama SFere, svaka dva tjedna,od 21.9. do 16.11. Prvi termin radionice, posvećen je upoznavanju radioničara i uvodu u biopunk kao podžanr, te će pokrenuti 5 ciklusa radionice u kojima će sudionici pisati priče i čitati priče ostalih sudionika. Na svakom sljedećem terminu radionice analizirat ćemo napisano, davati povratne informacije i raditi male spisateljske vježbe, te ući u novi ciklus pisanja, prepravljanja i čitanja.

Radionice su besplatne za članove SFere.

Zadnji utorak u mjesecu je tradicionalno posvećen book clubu. Ovog mjeseca čitamo klasik Yevgeniya Zamyatina, distopijski roman Mi, kojeg smatraju začetnikom žanra distopije, i koji je snažno utjecao na Orwella i 1984. te cijeli niz drugih djela.

Vidimo se U SFeri!

Utorak, 7.9.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak: Hrabro idemo u korak s Trekkijima!
    • Odbrojavanje do rođendana Zvjezdanih staza! (tko ostane budan)

 

Utorak, 14.9.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i pripreme za Rikon
  • 20:15 – 22:00 Igre na ploči

 

VIKEND, 17 – 19.9.

  • R I K O N  2 0 2 1 (Rijeka)

 

Utorak, 21.9.

  • 20:00 – 22:00  SFerin klupski sastanak i izvještaj s Rikona
  • 20:30 – 21:30 Anonimni Skribomani
    • Literarna radionica BIOPUNKA, uvod

 

Utorak, 28.9.

  • 20:00 – 22:00  SFerin klupski sastanak
  • 20:30 – 21:30 SFerin Book Club

 

U listopadu čitamo (da bolje utvrdimo gradivo za film):

Frank Herbert, Dina (Dune)

Vidimo se na book clubu!

Budite uvijek u toku s najnovijim vijestima i događanjima: