Program SFere u svibnju & SFeraKonski petak 13.

Posted on 02.05.2022. | Comments Off on Program SFere u svibnju & SFeraKonski petak 13.

Kad te krene, onda te krene… A svibanj se kotura prema nama u maksimalnom warpu.

Kao da nam SFeraKon nije bio dosta, u ovaj mjesec je upao još pregršt fandomskih aktivnosti! Hvala Cthulhuu, ne organiziramo ih sve mi, ali itekako namjeravamo sudjelovati u njima! No, prvo posao, a onda zabava…

Prva dva utorka bacamo sve što imamo u organizaciju SFeraKona. Upoznavanje i prve pripreme s volonterima, zatim konačne pripreme, usuglašavanja i amenovanje ratnih planova (ako prežive prvih pet minuta petka), a nakon toga…

SFeraKon, nakon dvije godine izgnanstva po parkovima, ponovno na FER-u! Vidimo se u 18 sati na  petak 13. i tko ga preživi, a za njim i ostatak vikenda, pričat će! Sva tri dana su krcata programom i događanjima. Satnica i detaljni opis u Sessionizeu slijede za koji dan, a u međuvremenu pratite novosti i foršpane na SFeraKonskim stranicama.

Naravno, to neće biti tako lako. I bez praznovjerja o petku trinaestom, Svemir se pobrinuo baciti nam dovoljno klipova i distrakcija pod noge. Odmah po prvom utorku slijedi May the fourth! A zatim i Revenge of the Fifth… Ili Sixth, tko bi ga znao? U istom se tjednu, od 4. do 6. svibnja, u Zadru održava SF Week, s popisom izvrsnih predavanja zbog kojih nam je žao što je većini nas malo teže doći do Zadra preko radnog dana. Računamo da će nam naši zadarski doušnici dati temeljiti opis kako im je bilo.

Utorak poslije SFeraKona se oporavljamo. I svađamo. I prepričavamo si što se sve događalo o lijevom krilu konvencije dok su neki od nas bili zauzeti u desnom. Prava postsferakonska depresija!

A zatim, ladanje! Generalna proba za Towel Day, koji ćemo odraditi uz kviz i igre (proučite materiju i nemojte zaboraviti ručnik!), a nakon toga i cijeli tjedan filmova starog majstora Johna Carpentera u kinu Tuškanac! Pa kad već imamo na raspolaganju sve te filmove, mogli bi ih temeljito pretresti u filmskom klubu za kraj mjeseca.

Kad nismo na SFeraKonu, ima nas i na Discordu!

discord.gg/jkBV2EF

 

Utorak, 3.5.

 • 20:00 – 21:00 SFeraKonski sastanak i upoznavanje s volonterima
 • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak, a u stvari pripreme za SFeraKon i May the Fourth!

Tjedan, 4.5. – 6. 5

 •  SF Week 2022 (Knežev dvor, Zadar)

Utorak, 10. 5.

 • 20:00 – 22:00 SFeraKonski sastanak i uobičajena panika

 

Vikend: 13. – 15. 5.

 • S F E R A K O N   2 0 2 2 (FER, Zagreb)

 

Utorak, 17. 5.

 • 20:00 – 22:00 PostSFeraKonska depresija i prebrojavanje živih i mrtvih

 

Utorak, 24. 5.

 • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak uz revija ručnika i metode autostopiranja
 • 20:45 – 21:45 Kviz & Igre – Znaš li gdje ti je ručnik? kao priprema Dan ručnika (Towel Day)

 

Tjedan, 25. 5. – 2. 6.

 •  Ciklus filmova Johna Carpentera (kino Tuškanac)

 

Utorak, 31. 5.

 • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i pripreme za ljeto
 • 20:00 – 22:00 SFerin filmski klub o liku i djelu Johna Carpentera