Saznali smo dobitnike SFERICA 2022!

Posted on 03.05.2022. | Comments Off on Saznali smo dobitnike SFERICA 2022!

Nakon zatišja na početku natječaja malo smo se i zabrinuli. Je li nas poštar zaboravio ili nitko ništa ne šalje na natječaj? A zatim u samom finišu, došla je hrpa izvrsnih radova! Klinci, već imate jednu od karakteristika “ozbiljnih” odraslih autora – slanje radova u zadnju minutu prije roka!

Pristigli radovi su nas oduševili i hvala vam na odazivu i izvrsnim radovima! Žiri se namučio, i na kraju teško izdvojio one koje je smatrao najboljima i proglasio ih ovogodišnjim dobitnicima SFERICA. Čestitamo svim dobitnicima!

Ako niste ušli u uži izbor, hvala vam svejedno na izvrsnim radovima koje smo s guštom proučili, šaljite nam opet i više sreće drugi put!

Za one pale s Marsa, SFERICE su tradicionalni godišnji SFerin natječaj za djecu i mlade koji nagrađuje najbolje literarne i likovne radove po zadanim temama, u kategorijama od 1. do 4. i 5. do 8. razreda osnovnih škola, te u kategoriji srednjih škola. Pobjednicima koji se istaknu između više tisuća pristiglih radova nagrade se dodjeljuju na svečanoj skupštini društva SFera, tijekom SFeraKona. Tu se dječje nagrade dodjeljuju paralelno s nagradom SFERA kojom se nagrađuju odrasli autori. Kako su SFERE bile uzor i inspiracija SFERICAMA one su, od milja, i nazvane po njima.

Nagrađeni likovni radovi se svake godine izlažu na SFeraKonu, dok se prvonagrađeni literarni radovi objavljuju u specijalnom izdanju SFerinog fanzina Parsek.

Ovogodišnji žiri vodila je Paola Brodej, studentica povijesti umjetnosti i nederlandistike (dobitnica SFERICE), a u izboru najboljih radova su sudjelovali Filip Bosnar, student povijesti umjetnost i pedagogije, Tamara Čaušević, informatičarka,  Ivan Kandrač, student povijesti umjetnosti i anglistike, Patricija Kefelja, studentica kroatistike i informatike (dobitnica SFERICE), Dalibor Perković, profesor fizike i dobitnik 3 nagrade SFERA, Petar Mamić, student dizajna grafičkih proizvoda (dobitnik SFERICE),  Bernarda Pintar, učiteljica razredne nastave i Valerija Strutinskaja, inženjer tekstilne tehnologije (dobitnica dvije SFERICE).

Još jednom zahvaljujemo svima koji su nam poslali svoje radove i čestitamo im na trudu. Pišite i rišite dalje, stvarajte: možete vi to i izvan SFERICA (Parsek vas čeka!)!

 

Posebno se zahvaljujemo sponzorima, koji nam omogućuju nagraditi pobjednike:

 

Imena pobjednika objavljena su u

Rezultatima dječjeg natječaja za 2022,

a više detalja o dodjeli i preuzimanju nagrada možete pronaći ovdje!