Teme za 2022. – Nova runda SFERICA!

Posted on 10.02.2022. | Comments Off on Teme za 2022. – Nova runda SFERICA!

Prošlogodišnji radovi pristigli na natječaj za SFERICE su se lako nosili s bilo čime što su stvarali “odrasli”.

Izvrsne priče, impresivni crteži i slike… Jedva čekamo ovogodišnju rundu priča,  ilustracija – i stripova! proglašavamo stoga  likovni i literarni natječaj za djecu i mlade, bolje znan kao natječaj za  SFERICE, službeno otvorenim!

Za one pale s Marsa (ili obližnje kruške), SFERICE su tradicionalni likovni i literarni natječaj namijenjen djeci osnovnih i srednjih škola, koji se u organizaciji društva SFera održavaju već gotovo trideset godina.

U natječaju sudjeluju tri kategorije (1.-4. razred osnovne škole, 5.-8. razred osnovne škole, srednja škola), i u svakoj kategoriji se može natjecati u dvije likovne i dvije literarne teme, dok srednje škole od ove godine imaju i dvije teme za strip!

Pravila natječaja i ovogodišnje teme možete proučiti na sljedećim linkovima:

Sve pristigle radove ocjenjuje SFerin žiri za dječje nagrade, a autoricama i autorima najboljih radova nagrade će biti dodijeljene na svečanoj Skupštini SFere, središnjem događaju najveće godišnje SF konvencije u Hrvatskoj, SFeraKona 2022. Na SFeraKonu će biti postavljena i izložba nagrađenih likovnih radova, dok će literarni radovi biti objavljeni u specijalnom izdanju Parseka, glasila društva SFera.

Vrijeme je za nove priče i ilustracije! Želimo vam mnogo zabave i inspiracije i jedva čekamo vaše radove