Program SFere u studenom

Posted on 02.11.2023. | Comments Off on Program SFere u studenom

Evo nam i mjeseca sa skupštinom. Da ne bismo bili dosadnjakovići, prvo ćemo se zabavljati, a tek na kraju mjeseca skupštinariti!

Interliber, Bajkaonica… što još?

Interliber je tradicionalna manifestacija na koju odlazimo s praznim tačkama, i često se vraćamo s prepunim. Pa, nakon otvaranja Interlibera možete svratiti do nas da se oporavite od šoka kad shvatite što ste sve nakupovali. Mi vas razumijemo! :) A istog tjedna se održava i Infogamer, ove godine u tri paviljona.

Fantastična bajkaonica je manifestacija u kojoj će se predstaviti bajke i stripovi te održati različite radionice. Bajkaonica je prvi događaj kojoj SFerina školska mreža pruža logističku podršku. Koji je sad to vrag? Riječ je o neformalnom komunikacijskom kanal za podršku djelatnicima u hrvatskim školama koji u nastavne i izvannastavne aktivnosti žele uvesti sadržaje iz područja fantastike. Ako odgovarate tom opisu i želite se raspitati o Mreži ili joj se priključiti, može nam se javiti na e-mail mreza (at) sfera.hr.

Kao “tradicionalne” točke održat ćemo debatnu radionicu (nakon teorija i primjera, došlo je vrijeme za debatiranja), poigrat ćemo se na ploči i s kartama, i zatvoriti mjesec skupštinom! Molimo članove da se odazovu u što većem broju.

Nastavljamo i s programom SFeraKon utorkom, u kojem će se održati predavanje Omegaverse – kada fandomska drama završi u sudnici. Prepuštamo Jeleni da najavi predavanje:

Fandomske drame, iliti kerfufflovi, uglavnom ostaju unutar fandoma – no ne i u ovom slučaju. Ne baš tako davno, u ne tako dalekom nam SAD-u vodila se žestoka sudska borba oko intelektualnog vlasništva nad Omegaverseom, skupinom tropeova proizašlih iz fanfiction krugova ranih 2010-ih, u indie erotici. Kako je omegaverse od novotarije u niši gej fanfiction vukodlaka postao tema sudskog i osobnog spora u fandomu indie erotike, saznajte ovdje.

Zbog skupštine smo morali malo pogurati book club, pa će se on održati prvog sljedećeg utorka –  5.12. Da znamo da je u to prosincu, ali pogledajte stvar s druge strane: imate tjedan dana više vremena za čitanje knjige.

Vidimo se u SFeri, gdje (instant) kava i čaj teku potocima, a dobre namjere su popločane napolitankama! Uz redovni program, uvijek se povedu razne rasprave i razgovori o svemu i svačemu, od astronomije i povijesti, do utjecaja dnevno-političkih situacija na književnu produkciju, i utjecaja produkcije na demografiju… Ukratko, znate gdje smo, svratite do nas!

 

Utorak, 7. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i popisivanje filmova koji dolaze
  • 20:30 – 21:30 SFeraKon utorkom: Omegaverse – kada fandomska drama završi u sudnici (predavanje)

 

Tjedan, 7. – 12. 11. Interliber
Tjedan, 9. – 12. 11. Reboot Infogamer

 

Utorak, 14. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak i pregled plijena s Interlibera
  • 20:30 – 22:00 SFerina debatna radionica

 

Tjedan, 14. – 15. 11. Fantastična bajkaonica (Gornji Mihaljevec)

 

Utorak, 21. 11.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak uz prepucavanje o ekonomsko socijalnim situacijama galaktičkih imperija
  • 20:00 – 22:00 Igre na ploči!

 

Utorak, 28. 11.

  • 20:00 – 22:00 Godišnja skupština SFere

 

Utorak, 5. 12.

  • 20:00 – 22:00 SFerin klupski sastanak
  • 20:45 – 21:45 SFerin Book Club: Erin Morgenstern, Night Circus