SFerina SFeraKonska stotka za Zagreb (i okolicu)

Posted on 11.04.2023. | Comments Off on SFerina SFeraKonska stotka za Zagreb (i okolicu)

Zagrebačko društvo za znanstvenu fantastiku SFera učenicima škola sa zagrebačkog i bliskih područja, koji se preko škole prijave za organizirani dolazak, dodjeljuje stotinu besplatnih akreditacija za sudjelovanje na SFeraKonu, 45. danima znanstvene fantastike u Zagrebu.

(Ako niste iz Zagreba ili bližeg područja, a zainteresirani ste, svakako provjerite SFeraKon Express)

SFeraKon je najveća i najstarija manifestacija ovog tipa u široj regiji i našim hodnicima za vrijeme trajanja konvencije prođe i do 2000 članova. Program se sastoji od predavanja, radionica, kvizova, prezentacija, a bitan dio konvencije su i druženje i povezivanje sudionika koji dijele iste interese i ljubav prema fantastici i znanosti.

SFera poziva škole da nominiraju učenike za koje smatraju da bi mogli biti zainteresirani za ovakve aktivnosti. Prioritet, ali ne nužno i apsolutnu prednost, imat će oni učenici koji pokazuju iznimni interes ili su imali neka postignuća na područjima koja pokriva SFeraKon – znanost, tehnologija, literarna, dramska, likovna ili filmska umjetnost.

Prijave je potrebno poslati na email sferakon.express@sfera.hr do 30. travnja 2023. godine!

U prijavi je nužno navesti ime škole, imena i dob (razred) učenika te ime i kontakt nastavnika-voditelja te ostale relevantne podatke, ako ih ima. Ukoliko škola i roditelji procijene da je prihvatljivo, učenici na SFeraKonu ne moraju nužno doći u pratnji nastavnika (pogotovo ako je riječ o srednjoj školi), ali je nužno napraviti prethodnu prijavu na gore opisan način kako bi se mogla organizirati primopredaja akreditacija.