Kakva nas b(l)udućnost očekuje?

Natječaj za kratku priču

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera iz Zagreba raspisuje natječaj za žanrovske priče (SF, fantasy, nadnaravni horor) s elementima erotike, seksualnosti, te motivima koji se bave rodnim stereotipima i queer kulturom.

Propozicije natječaja:

  1. Na natječaju će se razmatrati isključivo žanrovski radovi. Žanrovskim radovima smatrat će se oni radovi čije su temeljne postavke usko vezane uz SF, fantasy i nadnaravni horor, odnosno oni radovi koji bi micanjem tih žanrovskih elementa izgubili svoj smisao i cjelinu.
  2. Autori se pozivaju da razmisle o tome kakva nas b(l)udućnost očekuje. Sve se više, iako ne i sasvim slobodno, promiču seksualne slobode i pravo da budemo drugačiji. Istovremeno se jedan dio društva u potpunosti zatvara pred bilo čime što odstupa od hetero-patrijahalnih normi. Možemo li jednoga dana postati društvo koje će tolerirati sve oblike različitosti (čak i ako se radi o vanzemaljcima)?
  3. Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene priče do 10 kartica dužine (1 kartica = 1800 znakova s razmacima) na hrvatskom jeziku.
  4. Radovi se šalju u RTF dokumentu (font Times New Roman, veličina 12, prored 1.5) e-mailom (kao attachment) na adresu ire(at)sfera.hr. U tijelu e-maila obavezno navesti svoje podatke, te kratku biografiju ne dužu od 15 redaka. Molimo ne zaboraviti navesti kontakt podatke.
  5. Ukoliko se autori odluče objaviti svoju priču pod pseudonimom, organizatori natječaja se obvezuju da njihov identitet neće biti nigdje objavljen.
  6. Rok za slanje radova je 1. 9. 2007. 10.9.2007.
  7. Prosudbena komisija odabrat će najbolje priče za objavu u zajedničkoj zbirci koja će biti predstavljena na ovogodišnjem Interliberu.