SFera
PARSEK
  Parsek br. 71
  Parsek br. 72
Vijef uwebnika

Pred vama se nalazi još jedan broj "Parseka", drugi po redu koji je obznanio Radosnu Vijest svoga postojanja na internetu. Kao što ste mogli primijetiti, od ovog broja "Parsek" se vratio kući, na službenu stranicu Sfere tako da više nećete morati pamtiti neke opskurne i kilometarske URL-ove s puno čudnih imena i znakova.

Novost koja je vezana uz ovo, a koja doduše nema izravne veze sa samim "Parsekom", je da je i Sferin sajt bliže ponovnom rođenju. Trenutno je još uvijek u izradi (kao što ste, vjerujem, primijetili), ali stvari su se pokrenule i ne bi trebalo dugo čekati da se i taj posao privede kraju. A da samo znate što se sprema...

Što se tiče novog broja, njegovo web-izdanje malo kasni, ali to je valjda u redu kako bi se stimuliralo čitatelje da ulove papirnato izdanje. Još jedna stimulacija je (opet) strip-duplerica Darka Macana koje u ovom web-izdanju (opet) nema. Ako i to želite vidjeti, morat ćete se potruditi u zakazano vrijeme naći u piceriji "Pizzicato" u Gundulićevoj u Zagrebu i nadati se da će se i urednik pojaviti tamo baš te večeri. Novi broj očekuje se za nešto više od dva mjeseca, a, sudeći po upornosti koju je urednik pokazao, to će se i ostvariti. Kao i uvijek, sve pohvale, primjedbe, neargumentirane kritike, želje, fiksacije, hranu, novac, skupocjeni nakit, objede i klevete možete slati na pdalibor(a)net,hr, a pdalibor(a)net,hr će ih onda proslijediti glavnom i odgovornom uredniku. S izuzetkom hrane. I možda novca. A do tada, uživajte u broju 72:


Parsek br. 72

Uvodnik

Vijesti

priče
Slaven Jelenović: Uterus Divinae
Jurica Palijan:Vodnik Čubi protiv demonskih liganja

Filmske recenzije: Kina vrte, Čubi recenzira

Knjižne recenzije:Djeca olujnih vjekova

Boris Švel: Priručnik za pisanje SF-a


ImpreSSum

PARSEK je PARadoksalno SEKularno glasilo Društva za znanstvenu fantastiku SFera. Izlazi kad ga vidite, a urednik obećaje da će bit svaka tri mjeseca. Svi prilozi su vlasništvo i kopirajt autora.

Glavni i odgovorni urednik: Boris Švel
Složio i stavio na web: Dalibor Perković
Autori u ovom broju: Slav DEARTHESEITCH, Rushingtsa BALOON, Pineje SCHWELL, Alessandro ZIKE