SFera
PARSEK
   Parsek br. 71
   Parsek br. 72
   Parsek br. 73
VIJEF UWEBNIKA


Ako ste se uplašili da će "Parsek" u svojoj novoj reinkarnaciji pod bičem Borisa Švela raskinuti sa starom tradicijom kašnjenja, nemajte brige. Mi smo uvijek bili tradicionalisti i nikakve nove tehnologije nas nisu mogle zbaciti s naše stare, utabane staze slonova. Međutim, da netko ne bi krivo shvatio, ovaj broj ne kasni krivnjom urednika, nego krivnjom prelamača. Ono, Božić, Nova godina, puno drugih poslova koje treba dovršiti, uglavnom, nakupilo se gradivo i tako je broj koji je trebao izaći početkom prosinca dočekao 1. siječnja udobno zavaljen mraku nepostojanja. No, sad smo se malo trgnuli, preležali gripu tko ju je imao i nastavljamo dalje punom parom. Neka bude službeno: "Parsek" br. 73. pojavio se na webu 8. siječnja. Godina je 2004., lijepa simpatična brojka prirasla srcu svima koji su pratili Sferine sferakonske zbirke. Pa, baš da vidimo kako će završiti.

You know the drill. Ovo web-izdanje je lišeno naslovnice i Macanovog stripa, a punu uslugu možete dobiti ako se pojavite utorkom poslije 22:00 h u piceriji Pizzicato u Gundulićevoj (Zagreb). Isto tako, bio sam lijen staviti i sve ostale slike koje mi je urednik lijepo poslao mailom, ali kako one u izdavaštvu služe samo kako bi uljepšale stvar, a na webu su kriteriji ljepote nešto drugačiji, stavit ću ih ako ih netko bude tražio. Ma upotrijebite maštu, možete ih i sami zamisliti: na prvoj Sean Connery na palubi "Nautilusa" pokazuje Tomu Sawyeru kako se puca iz puške, na drugoj je Jack Sparrow u krupnom planu, na trećoj je amblem RiKona, na četvrtoj Sinbad visi s jarbola, na petoj je Schwarzeneger u svojoj tipičnoj pozi sa sačmaricom i bez kravate, a na šestoj Lara Croft s previše odjeće. Eto.

Kao i obično, komentare, doručke, ručke, večere i ostale objede možete poslati na (pažnja, nova adresa) pdalibor(a)index,hr. Nije obećanje, ali možda se potrudimo i dobiti svoj e-mail, recimo paresk(a)sfera,hr ili tako nešto, ali otompotom. Kad će novi broj, ne znamo, ali znamo da je već skoro gotov tako da ga nećemo dugo čekati.


A u ovom broju možete pročitati:

Parsek br. 73

Uvodnik

Vijesti

priča
Zoran Vlahović:Bez izbora

Filmske recenzije: Kina vrte, Čubi recenzira

Konvencije:Je li RiKon rikno

Boris Švel: Priručnik za pisanje SF-a


ImpreSSum

PARSEK je PARadoksalno SEKularno glasilo Društva za znanstvenu fantastiku SFera. Izlazi kad ga vidite, a urednik obećaje da će bit svaka tri mjeseca. Svi prilozi su vlasništvo i kopirajt autora.

Glavni i odgovorni urednik: Boris Švel
Uwebnik: Dalibor Perković
Autori u ovom broju: Dalibor PERKOVIĆ, Boris ŠVEL, Zoran VLAHOVIĆ, Aleksandar ŽILJAK