Povratak na glavnu stranicu
parsek.blog.hr

VIJEF UWEBNIKAObećanje iz prošlog broja da se na novi "Parsek" neće dugo čekati pregaženo je elementarnom nepogodom nazvanom real-life. Međutim, ekipa se ipak malo napregnula tako da je od prethodne Objave najstarijeg fanzina u Hrvata prošlo oko dva mjeseca, a, s obzirom da Sferakon dolazi za otprilike mjesec i pol, možemo očekivati sustizanje ritma obećanog prije godinu dana. No, i nije da je to pretjerano bitno. Fanzini su čudna biljka, a ovaj je najdugovječnija od svih. Ako smo preživjeli nekoliko godina dugu pauzu između brojeva 70. i 71., onda nas ništa ne može uništiti.

Ono što ste vjerojatno odmah primijetili je novi dizajn. Već sam neko vrijeme sam polunezadovoljan starim i odlučio sam nešto napraviti po tom pitanju. Kad sam ga napokon napravio, zaključio sam da stari zapravo i nije bio tako loš, ali kad sam već napravio novi nije ga imalo smisla ne iskoristiti pa da ispade da sam sve radio badava. I tako, eto vam. Dakle, od sad nema sadržaja ispod ovog teksta, nego ćete moći lijepo, kulturno, klikati na linkove sa strane. Isto tako, IMAMO ADRESU! Tone i tone poruka podrške, kritika, pohvala, pitanja, prijedloga i želja kojima ste dosad zatrpavali moj osobni mail od ovog trenutka možete slati na parsek(a)sfera,hr! Eh, što ti je moderna tehnologija!

Dosljedno aktualno, ovaj broj donosi izvještaj s konvencije koja se dogodila prije četiri mjeseca. Zanimljivo, nijedna od dvije vijesti iz rubrike "Vijesti" nije zastarjela, a ovdje dodajemo još jednu: zbirka "Zagreb 2004." koja je izašla davne 1994. godine poklanjat će se svima koji se jave Darku Macanu ili nekome iz njegove blizine sve do 31. prosinca 2004. Sad, nemam pri sebi mail adresu, ali nije riječ o osobi koju je teško kontaktirati. Malo prosurfajte po netu, a, u najgorem slučaju, dođite u Picikato u Gundulićevoj (Zagreb) utorkom poslije 21 sat (ili možda bolje poslije 22?) pa dogovorite primopredaju.

A sada, jedno objašnjenje. Netko me pitao zašto se ova rubrika zove "Vijef uwebnika" (Napokon! Čekao sam to mjesecima!) Slijedi objašnjenje.

"Pavfek" je fanvin koji vabi vife vubi. Bovif Fvev je gvavni i obgovovni uvebnik. To vnafi ba ga on uvebuje, fkupva tekftove, vafpovevuje ih po bvoju i tome fvifno. Bavibov Pevkovif, to jeft ja, fam "Pavfekov" uwebnik. To vnafi ba ga ja ftavljam na web ili uwebujem. Kab gvavni uvebnik pife fvoj uvobnik, onba je to "vijef uvebnika", a kab to ifto vabi uwebnik, omba je fo "vijef uwebika". Eto, nabam fe da vam je faba jafno vafto fe ova vubvika vove "Vijef uwebnika".

Ukoliko ste pročitali gornji odlomak i još uvijek vam nije jasno zašto se ovo zove "Vijef uwebnika", pvofitaj... ovaj... pročitajte ga još jednom. Ako vam i dalje nije jasno, čitajte ga ispočetka, ali ovaj put na glas, opet i opet i u jednom trenutku vam se mora prosvijetliti. Ukoliko ga pročitate dvadeset puta za redom, a još niste shvatili - pod uvjetom da po vas nisu došli ljudi u bijelom - onda možete odustati jer za vas nema nade. Slobodno se učlanite u neku političku stranku i pred vama je blistava budućnost.

Toliko. Vidimo se na Sferakonu (a neki i prije toga, na Istrakonu). Ugodno čitanje i još ugodnije surfanje želi vam

vaf uwebnikforum
www.sfera.hr