Povratak na glavnu stranicu
parsek.blog.hr

VIJEF UWEBNIKA

Kad sam krenuo pifati ovu Vijef uwebnika taman sam se htio pohvaliti kako je elektronska verzija "Parseka" malo pristigla onu papirnatu, ali onda sam shvatio da se nešto priča o broju 97, ali sad više nisam siguran jel to samo u pripremi ili izlazi ili tek treba izać ili je već izašlo, a ubite me, ne da mi se sad ustajat od kompa i ići gledati na policu, vjerojatno su mi "Parseci" ionako razasuti po cijelom stanu. Doduše, taman je završio onaj nesretni "Velesajam kulture" (zašto "nesretni"? Pa, ovo je službeni SFerin sajt i službeni SFerin bilten pa nećemo biti previše emocionalni, ali zato postoji izvjesno neslužbeno fandomsko glasilo koje, Bogu hvala, nema formalne veze sa SFerom pa se može trkeljati sve i svašta. Međutim, kako nije u redu privatizirati javni medij i reklamirati osobne projekte pojedinaca, otkrijte ga sami. Prilično dobar ključ vam je u pretprethodnoj rečenici, pod "trkeljati sve i svašta") na koji je Boris uredno donio nove "Parseke", ali vaf uwebnik, senilan kakav jest, je uspio zaboraviti o kojim brojevima je riječ. Uostalom, da vas zbilja zanima, javili biste se SFeri i naručili papirnato izdanje poštom. Pošto vas ne zanima, živite i umrite u neznanju i ovisnosti o elektronici.

Kako bilo da bilo, prilično sam siguran da smo uspjeli smanjiti zaostatak bar za jedan, ako ne i za dva, a budemo valjda i za još, vaf uwebnik se taman ufurao u uwebljivanje i treba mu sve manje vremena za jedan broj. Ali nećemo pretjerivati, postoji i nešto što se zove "stvaran život" i "druge obaveze", so don't get your hopes (too) high.

A sada jedna dobra vijest: u turbulencijama sa SFerinim sajtom, nekako se izgubila "Parsekova" e-mail adresa tako da su neki zainteresirani mladi autori ostali zbunjeni pred putokazima koji su ih vrtili u krug. Ne, nije to dobra vijest, dobra vijest slijedi: malo smo sredili stvari i adresa parsek (a) sfera , hr je opet aktualna. Ljudi, pišite, šaljite, javljajte se, ispričavamo se zbog nesporazuma, mi smo krivi, šaljite pepeo. Neće se ponoviti. Valjda. Ako se ponovi, dođite u SFeru s bičevima.

Još jedna stvar koju treba pripomenuti je i postojanje blog-izdanja "Parseka" koje je sadržajno gotovo identično ovom ovdje web-izdanju, ali forma je možda odgovarajućija mlađoj blog-populaciji. Adresa je, naravno, parsek.blog.hr. Tamo također možete doći i do likovnih sadržaja "Parseka" koje ovdje trenutno izostavljamo zbog nedostatka prostora na disku, a, možda i najvažnije, tamo tekstove možete i komentirati. Iako, koliko ste se dosad iskazali, komotno smo mogli cijelu stvar uklesati u kamen i nalakirati (da, sad možete pitati "zašto bi itko lakirao kamen", ali nemojte, ovo je ionako metafora).

Uglavnom, stvari se kreću, možda sporo, ali bar u pravom smjeru. Za SFeraKon su obećane neke vrlo lijepe stvari koje se tiču "Parseka", ali nećemo vam još ništa otkrivati jer ideja nije isto što i provedba, a ne želimo razočarati ljude. U svakom slučaju, i dalje nam budite vjerni, čitajte nas pažljivo, povremeno pohvalite, ne mora biti iskreno, ne gubite ništa, a nama će biti drago, a sretne blagdane koji dolaze brzinom asteroida želi vam cijela ekipa, a bogami i

vaf uwebnikforum
www.sfera.hr