Dobitnici SFERICA

Posted on 18.04.2009. | 0 comments

SFERICE su nagrade koje SFera već dugi niz godina dodjeljuje pobjednicima svog godišnjeg natječaja za djecu i mlade,  odmilja tako nazvane po uzoru na nagradu SFERA.

SFera svake godine raspiše natječaj na niz zadanih tema – ovogodišnje možete pogledati ovdje – a stigne nam preko 1000 likovnih i literarnih radova iz cijele Hrvatske. Zato je na žiriju za SFERICE izuzetno težak posao – odabrati najbolje, no SFerin je natječaj poseban ne samo po uvrnutim, znanstvenofantastičnim i čudnim temama već i po broju dobitnika. Naime, dobitnik nije samo jedan, niti ih je samo tri – ove godine nagrade sponzora osvojilio je čak 38 učenika, a od toga petero srednjoškolaca, te 33 osnovoškolaca.

Taj težak posao ove je godine obavio žiri sastavljen od 5 žena: Maja Bulić, Ivana D. Horvantinčić (predsjednica žirija), Jana-Maša Kasanić, Kristina PranjićMarija Serdar, a koga su točno odabrale, možete pročitati ovdje.

Mi se nadamo da ćemo dobitnike u što većem broju vidjeti na svečanoj dodjeli na SFeraKonu. Uputstva za preuzmanje nagrada su ovdje, a SFera se želi zahvaliti sponzorima nagrada za SFerice koji su osigurali niz zaniljivih darova – Izvorima, Planetopiji, National Geographic Junioru, Discovery film & videu, Blitz film & videu, Continental film&videu te svim izdavačima koji sudjeluju na SFeraKonskom sajmu knjiga i već godinama daruju dobitnike SFERICA.