Poziv za slanje radova za časopis Ubiq

Ubiq je književni časopis koji u suvremenoj hrvatskoj književnosti i teoriji po prvi puta otvara prostor za profesionalno, kritičko i akademsko bavljenje znanstvenom fantastikom i fantastičnom književnošću i umjetnošću uopće. Ime časopisa dolazi od latinske riječi ubique – posvudašnji – a inspirirano je romanom Ubik Philipa K. Dicka.

Ubiq je 2011. dobio nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku (European Science Fiction Award) za najbolji europski časopis za znanstvenu fantastiku.

Ubiq je u stalnoj potrazi za kratkim pričama, novelama, teorijskim tekstovima, bibliografskim prilozima, člancima, esejima i recenzijama. Objavljuje prozu i kritičke priloge napisane na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku. Od 2010. Ubiq također objavljuje i knjige u Biblioteci Ubiq. Zaprimaju se na čitanje kratki romani i zbirke priča na hrvatskom jeziku (do 150 kartica).

Ubiq izlazi dvaput godišnje, za SFeraKon i za Interliber, tj. u travnju i u studenome. To znači da u načelu imamo stalne rokove u kojima zaprimamo rukopise za sljedeći broj: 1. veljače te 1. rujna u godini (materijali koji stignu nakon tih datuma čekaju idući broj). Naravno, to pretpostavlja da je urednički i suradnički rad u Ubiqu kontinuiran, odnosno da priloge možete poslati u bilo kojem trenutku.

Tekstovi se mogu slati na adresu ubiq.tekstovi(at)gmail.com no prije toga potrebno je obavezno proučiti upute za slanje rukopisa koje možete pronaći na Ubiqovim web stranicama!